Victorian Asylum

Eventet har redan varit
Freak show! Weirdos! Viktorianska galningar! Welcome to the lunatic asylum…

Det är på Nalen den 29 November ni möter dem: dessa vansinniga 1800-tals-människor ni inte trodde fanns längre. Men istället för att ruttna bort i sina fängslande sjukhushålor kommer de denna kväll fram i ljuset. Mellan fyra väggar där vi – galningarna! – är normen. Där våra fobier, våra konstiga ideér, alter egos och förbjudna tankar får fritt spelrum, där vi kan dansa galendans och skrika rakt ut i natten.

Under 1800-talet och den Viktorianska eran så fullkomligt blomstrade de ovetenskapligt uppbyggda och humanistiskt vedervärdiga dårhusen, inte minst i England som blev en negativ förebild när det kom till dåtidens sätt att hantera psykiskt sjuka, ett stigma som på vissa sätt finns med oss än i dag.

Vi bjuder på en alldeles fullproppad kväll med viktoriansk freakish side show från Finland, award winning “Innovative” (= GALEN) burlesque från England, sjuksköterskor, over-the-top personligheter, ansiktslösa performanceartister, livejazz och musik i toppklass samt förstås: Europas bästa och mest glamorösa publik!

För att komma in på FFP behöver man klä upp sig, att titta på andra och att bli tittad på är del av konceptet och show och publik blandas i en magisk mix.
Dock är det inte svårt att komma in! Det handlar om att klä upp sig (eller ut sig eller av sig), huvudsaken är att DU känner dig fin, bekväm och fantastisk!
Dresskoden är alltså motsatsen till “casual”- allt från kostym/smoking/frack till uniform, vintage, gala, vackra kläningar, epok, fetisch, burlesque, korsetter, hattar och masker. Just denna gång när vi flörtar med den Viktorianska eran så är ju olika former av steampunk, sjuksköterskor, doktorer, galna patienter, strait jackets etc och allmänt 1800-tal extra välkommet.
Inspiration hittas här: http://www.pinterest.com/frauleinfrauke/victorian-asylum/

Lördagen den 29 November
Nalen, Regeringsgatan 74
21.00 – 02.00
180 SEK + avgift / 220 SEK i dörren
Biljetter: www.nalen.com
www.bichard.se

Aurora Galore (uk) – Petite Powerhouse
The Baaron (fin) – with Nipples of Steel
Siegfeld from Moulin Noir – Extravagant Ringmaster!
Fräulein Frauke – The Naked Nymph of the Weimar Republic
POP COB – makes popping popcorn into an art of phallic frenzy and disco
Harley Queen – The burlesque anti-heroine is here!
DIE FOSSUM – Can a broken heart make you insane?

PLUS: Janne Sjöblom Trio, överraskningar och fullkomligt fantastisk musik av Fashionasti som DJ i stora salen och Naughty Sweetie hovhållandes i Harlem.

Varmt välkomna önskar
Fräulein Frauke och John-Paul Bichard

Stockholm

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar