RoughHausen vs TraKKtor

Eventet har redan varit
Kick-offen för Canada bandet RoughHausen 's europa turne 2015 går av stapeln på Nalen!

Roughhausen
Aka Jeff Stoddard började spela gitarr i lokala punk rockband i British-Columbia, Kanada och flyttade sedan till Vancouver. Det var där han mötte och så småningom bildade bandet ”Will” med Rhys Fulber, Chris Peterson och John McRae.


Will, släppt två fullängdare på London baserade labeln ”Third Mind Records”. Under sin tid i Vancouver blev Stoddard tillfrågad av legendariska EBM bandet Front Line Assembly att spela gitarr på sin nya L.P “Caustic Grip”. Detta album som innehåller EBM klubb klassikern “Provision” och stadigt cementerade sin plats i lexikonet för elektronisk musik.
Stoddard flyttade sedan vidare till arbete på Skinny Puppy’s Subconsciuos studio i 4 år. Där skrev och spelade han in första ”Decree” Albumet med Chris Peterson, gjorde många remixer och produktionsjobb och studerade produktions konst genom att vara assistent till artister som Rave och Ken Hiwatt Marshall … och hela tiden vässa sina färdigheter och förfina sitt hantverk.


ROUGHHAUSEN Projektet föddes ur en serie sena nätters, drogdränkta oljudsilldåd mot människa och Gud i inälvorna på ”Subconscious Studios” komplex. Dessa sessioner blev till slut det material som finns på Första ROUGHHAUSEN releasen, “Defenestrated”, det albumet var en malande och skrikande nedstigning i oljudens subjektiva helvete.
Beroende, galenskap, avvänjning och död fördärvade de närmaste åren och det var under denna tid som ROUGHHAUSEN’s ethos blev fokuserat och förfinat till vad det blev till slut … en sarkastisk, sleazy, krigförande misshandel, driven av beats , piss och vinäger … Electro Industrial Punk Rock.

TraKKtor
Bandet grundades 2001 dDetta var under EBM musikens Gyllene ålder, en tid då alla och deras morsa hade ett band.

Men några riktiga jättar satte sina spår under dessa åren, och några av de mest erkända EBM albumen genom tiderna träffade scenen.
Av tristess och ” why the fuck not!?”, var TraKKtor tänkt att vara en distraktion och anledning att dricka öl.

Bandet var helt enkelt ett par EBM fans i deras tidiga 20år utan ambition eller syfte.
Ironiskt nog är det nu 13 år senare, och TraKKtor är fortfarande här … okuvade, outtröttliga Ståendes över en stor ocean av spöken från döda EBM band som inte kunde stå emot tidens prövning.

Idag 2014 är TraKKtor den obestridda och -bla bla lång utläggning om hur jävla awesome vi är som inte en människa orkar översätta från engelska på ett vettigt sätt-
Kortfattat, Skitarga och visar var skåpet står.

Stockholm

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar