Selam Festival

Eventet har redan varit
Alpha Blondy (Elfenbenskusten) ersätter Youssou NDour på Selam Festival Sthlm 31/10!
Youssou NDour tvingas ställa in sina Sverige konserter då hans politiska uppdrag kräver hans närvaro i hemlandet.
För mer information vänligen se www.selam.se

En endagsfestival inomhus med grymma artister och Dj’s, något av en kaxig lillsyrra till Selams större festival i Addis Abeba, men HELLO; lineupen är knappast ”liten”:

*Alpha Blondy
Alpha Blondy är med sitt 12-manna band “Solar System” en av världens mest populära reggaeartister. Alpha Blondy är mannen som satte Elfenbenskusten på reggaekartan och bevisade att genren inte bara var exklusiv för Jamaica. Under åren har det förblivit hans hjärtefråga att fördela ett budskap om fred och försoning, han nominerades tom till ”Ambassadör för fred” i Elfenbenskusten av FN. Hans senaste album Vision är ren vintage Blondy – politiskt medveten och kärleksfullt finjusterad. Vi ser framemot att välkomna Alpha Blondy och The Solar System, hans trogna gäng musiker från Barbados, Frankrike, Elfenbenskusten och Jamaica!

*Ethiocolor
Gruppen utgörs av elva musiker och dansare som blandar musik från olika delar av Etiopien och använder traditionella instrument som kirar (en slags lyra), washint (flöjt) och kebero (trummor). Instrumenten förstärks och arrangeras i en modern tappning där musiken och danserna skapar en mångfacetterad bild av Etiopiens rika musikarv. Nya skivan är inspelad i Selamstudion ”WerkaStudio” i Addis Abeba, och producerad av svenska musikern och producenten Andreas Unge. Get ready for Eskista de lux!

Ethiocolor-NB-Cirkel

*Music Is The Weapon
Det elva musiker starka Music Is The Weapon rycker med hyllade albumet “Moving Foundations and Outer Space” begreppet afrobeat i nackskinnet och slänger ut en låtsamling som osar svett, betongdjungel och vansinne. De kastar sig in i såväl ursinniga slagverksgrooves, psykedeliska orgelfantasier som urflippade saxofonsolon och storstilade körer!
MusicIsTheWeapon-NB-Cirkel

*Sabina Ddumba & Melinda De Lange
Sabina Ddumba och Melinda de Lange imponerade stort på publiken med sin tolkning av Chuck Berrys Havanna Moon under årets Polarprisgala! Sabina Ddumba som hörts både på Katy Perrys världshit ”Walking on Air” och Adam Kanyamas ”The Golden Child” släppte sin hyllade debutsingel ”Scarred for life” i februari.
Melinda De Lange är en rutinerad vokalist och körsångerska från bl.a. Tensta Gospel Choir. Vi lär får sen en hel del av dessa båda stjärnor i framtiden!

*Thomas Gylling & Mosquito Party
Thomas Gylling tog in världen i våra vardagsrum med TV och radioprogram som ” Pang Pang Krokodil ” i P3 och “Tropicopop” och “Mosquito” i SVT. Den nya klubbmusiken år 2014 tar många gånger avstamp från just de adresser som Thomas presenterat. Han kommer ta oss med på ett varv runt ekvatorn med stilar som “NaijaPop”, “Soca”, “TropicalBass” och “Kuduro”. Hans blandning går inte att ta miste på och hans energi och utblick är en självklar del av Selam Festival !

*Omorty & James
Mbalax,& Afrofusion med ovanstående eminenta herrar!

Biljetter: 420 kr ink avgift
Från 00:30 finns det eftersläppsbiljetter att köpa på plats: 100 kr.
www.nalen.com eller Kulturdirekts biljettkassa (Kulturhuset)
Info: www.selam.se, 08 54578750

Stockholm

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar