The Dream Syndicate

The Plastic Pals

Eventet har redan varit
Singer-songwritern Steve Wynn har kallats ”one of rock’s true heroes of the underground” och i sitt låtskrivande jämförts med både Lou Reed, Neil Young och en John Lennon efter Beatles.

The Dream Syndicate grundades i Los Angeles 1981 och var från början Steve Wynn, Karl Precoda, Dennis Anka och Kendra Smith. De släppte sin första och självbetitlade EP året därpå. EP:n flirtade vilt med The Velvet Undergounds karaktäristiska gitarrsound i en tid då de flesta andra band experimenterade med ny teknik. The Dream Syndicate slog istället ett slag för gitarren och ses också som pionjärer för den nutida alternativa musiken, ofta nämns de i samma mening som just Velvet Underground eller R.E.M. och The Stooges.

EP:n följdes sex månader senare upp av bandets debutalbum “The Days of Wine and Roses”, ett album som både fans och kritiker höjde till skyarna. Det anses fortfarande vara ett av de bästa och viktigaste rockalbumen genom tiderna.

Öppnar aftonen gör det svenska bandet The Plastic Pals! Det är inte första gången som de öppnar för Steve Wynn så en fantastisk konsert är vad som står på menyn.

Kom i tid.

Stockholm

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar