Then Comes Silence + Hemgraven

Eventet har redan varit
Ikväll står Then Comes Silence för det elektriska, stökiga, drömmande och tungsinta. Hemgraven står för det karga, bräckliga, skeva och pulserande.

Klubb DÖD fokuserar på avkomman som kom ur den mörka postpunken på 80-talet. Klubben blandar genres såsom goth, new wave, dark wave, punk och mörk synth.

THEN COMES SILENCE
Den svårmodiga kvartetten från Stockholm vars rytmsektion är så ruggigt tajt och melodierna så starka att musiken inte bara svänger utan också rusar framåt av den drivande basen, tribaltrummorna och de överdistade gitarrerna. Det är goth, psykedelika och postpunk i en helt underbar symbios som andas Killing Joke, A Place To Bury Strangers, Yvonne och ett farligt och unikt Interpol. Senaste plattan “Nyctophilian” beskriver sångaren Alex Svensson som mer avskalad och inte så kaotisk som tidigare. Vi hoppas att ljudbilden på Klubb DÖD ändå blir så pass massiv och klaustrofobisk att inga andra ljud får plats.

HEMGRAVEN
Ursprungligen från trakterna kring Sundsvall i Västernorrland, är Hemgraven ett band stöpt i den svenska 80-tals vågen av mörk new wave. Band såsom Reeperbahn, Stadion, Ståålfågel och Imperiet är naturliga förgrundsgestalter. På senaste EP:n “Sanddyner av glas” har känslan blivit dystrare, med malande oljudsgitarrer, isiga synthmattor och industriellt monotona rytmer – precis allt det som gör bandet till bland det bästa vi sett och kommer att se på Klubb DÖD.

Välkommen till Klubb DÖD!

Denna konsert är stående.

Stockholm

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar