Peter Nordberg

Eventet har redan varit
"Peter Nordberg är en sångare och låtskrivare vars toner och berättande texter för lyssnaren tillbaka i tiden, samtidigt som han med skicklighet använder sig av allegorier i aktuella ämnen och låter mottagaren göra sin egen tolkning av texterna” - Åsa Holmstrand

Peter Nordberg var bara 19 år när han signerade sitt första skivkontrakt, den gången i Italien. Det är dock framför allt i Norge som Peter har kommit att bli ett namn större än de flesta inhemska akterna. 1999 släpptes Tiden Visar Vägen i Norge där han sedan dess har släppt ytterligare tre soloalbum och tre album tillsammans med den norske artisten Vidar Johnsen. Ett samarbete som resulterat i flera guld- och platina-säljande album, nominering till norsk grammy och många radio-hits. Genom mångårigt turnerande intog duon sin plats på den norska musikscenen och sommaren 2010 värmde de upp för Eagles på Stavanger stadion.

I april släppte Nordberg sitt fjärde soloalbum ”Om man inte är här”. Albumet var en del av ett lyckat crowdfunding-projekt, där publiken förhandsbeställde och därmed var med och finansierade inspelningen. Ett av albumets spår ”Om du lämnar mig nu ger jag fan i hela solen” klev i sommar upp på svenska närradiolistans förstaplats.

Efter sommarens festivalkonserter i Norge och USA gör Nordberg 25 konserter under höstens turné. Torsdag 3 november står Stockholm på planen. Med sig på scenen har han norske slagverkaren Stene Osmundsen. Stene har sedan 90-talet varit ett erkänt namn på den norska musikscenen, bland hans meriter hittar vi bl.a. Morten Harket, September When, Anne Grete Preus och Mods. Tillsammans med Nordberg har Osmundsen funnit en arena för sin karakteristiska spelstil med en unik instrumentering som får den mest slagverks-kunniga att häpna. Vi kan förvänta oss en kväll med akustiska förtecken och ett kraftfullt sväng.

Stockholm

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar