Selam Festival Sthlm 2016

Eventet har redan varit
Selam Festival Sthlm 2016! Selam presenterar kultförklarade artister och aktuella band från globala musikscenen just nu!

Vad sägs om niomannabandet från Moçambique, med en av urbana Marrabentakulturens främsta företrädare, Stewart Sukuma & Banda Nkhuvu – Sousou & Maher Cissoko som firar 10 år som grupp – samt latin/afro/funk bandet Combo De La Musica, med hyllade och prisade Kristin Amparo på leadsång!

DJ Ulmox ser till att hålla temperaturen uppe mellan akterna och håller golvet varmt fram till 02!

Tider:
19.30 Dörrar öppnar
20.00 Sousou & Maher Cissoko
21.00 Combo De La Musica
22.00 Stewart Sukuma & Banda Nkhuvu
23.30-02.00 DJ Ulmox

Stewart Sukuma & Banda Nkhuvu
Stewart Sukuma är utan tvekan en av Moçambiques ledande artister! Både som artist och som person har han en gnistrande utstrålning och en stark karisma.
Stewart är också entreprenör uti fingerspetsarna; t.o.m. scenkläderna är av egen design och han är just i färd med att skapa sitt eget klädmärke! Stewart Sukuma är en otroligt begåvad musiker, sångare, kompositör samt stor inspiratör.
Han kopplar ihop musik och socialt arbete och har varit verksam som musiker under Moçambiques övergång från självständighet, till inbördeskriget till fredsperiod. Han arbetar tillsammans med ”National Campaign against AIDS”, har ingått i nationella kampanjer för att öka röstdeltagandet i demokratiska val, och blev utnämnd till den första goodwill-ambassadören i landet av UNICEF 2012. Utbildning genom kultur är en Stewarts prioriteter och hjärtefrågor och 2004 var han med och grundade Sem Critica, en rörelse tillägnad att stärka ungdomar genom att uppmuntra användningen av deras konstnärliga färdigheter och talanger.
Sukuma kombinerar traditionell och modern moçambiqisk musik och instrumentering för att skapa energisk, dansant musik med ett afro/pop/brasilianskt sound. Han har samarbetat och delat scen med artister som Angelique Kidjo, Abdullah Ibrahim, Oumou Sangare, Hugh Masekela, Ana Moura och Oliver Mtukudzi.

”Stewart Sukuma är en fantastisk och energisk artist som tar Marrabentamusiken till hela världen” Jason Diakité (Timbuktu)

Sousou & Maher Cissoko – Firar 10 år!
Sousou & Maher Cissoko är hyllade musiker från södra Sverige och södra Senegal. De har turnerat världen över – i Kanada, USA, Afrika, Asien och Europa med spelningar på festivaler, konsertsalar, klubbar och skolor. Både Sveriges Television och Sveriges Radio har gjort dokumentärer om Sousou & Maher Cissoko och när Youssou Ndour tog emot Polarpriset 2013 sjöng de tillsammans med Timbuktu två av hans låtar och rörde honom till tårar.
Sousou och Maher växte båda upp i musikerfamiljer och det var intresset och kärleken till den västafrikanska koran (en harpluta) som förde dem samman. En viktig riktlinje för den trubadurkultur som koran är del av är att bevarandet av musikarvet sker genom att dess musiker ständigt söker nya vägar. I Sousou & Maher Cissokos tolkning innebär det magnifikt koraspel och själfull sång kombinerad med en rytmisk energi och influenser från reggae, mbalax, folk, soul och jazz.
Sousou & Maher Cissokos musik är precis så gränsöverskridande som livet de lever tillsammans; ständigt i rörelse och med de musikaliska och mänskliga mötena som främsta drivkrafter.

Combo De La Musica
Combo De Da Musica har ett sound som är både nytt och gammalt, både explosivt och lyhört, både coolt och hett. Med influenser från afrobeat, Motown, salsa, jazz och boogaloo är Combo De La Musica ett band som gör skäl för sitt namn; en kombination av musik. Efter oräkneliga turnéer i Tyskland är de nu återigen hemma i Sverige; finslipade, väloljade och med stora doser improvisation. Med den oefterhärmeliga Kristin Amparo i spetsen har de en röst som garanterar att träffa rätt in i hjärtat. Bara en sak är säker; ingen kommer att stå still!

DJ Ulmox
Dj Ulmox är en legendarisk profil inom Stockholms klubbliv med inriktning på nyskapande global musik. Han har tidigare spelat på ställen som Lydmar, Berns och Södra Teatern, där han drivit sin egna klubb, Bambaata Bambaata. Ulmox har även varit Resident DJ på Sturecompaniet och släppt samlingsskivor med svensk soul samt spelat på klubbar i Ghana, Senegal och England.

På Selam Festival Sthlm 2016 utlovar Dj Ulmox det mest dansanta inom Afrobeats, Mbalax, Coupe Decale, Reggae och Dancehall!

Denna konsert är stående.

OBS! Det finns flera oseriösa biljettsidor som köper upp biljetter och säljer i andra hand till ett oskäligt högt pris.  Köp därför alltid din biljett via vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare

På så sätt är ni säkra på att betala korrekt pris samt att biljetten är giltig.

Kulturkompis200x200

Kulturkompis – make friends through culture ger nyanlända och etablerade svenskar möjligheten att gå på kulturaktiviterer tillsammans – konsert, bio, museum eller liknande. Konst och kultur är vårt universella språk. Genom att uppleva den tillsammans tror vi att spännande möten, samtal och relationer kan uppstå.

Kulturkompis är del av Studieförbundet Bildas arbete med nyanlända och deras uppdrag att bidra till meningsfulla aktiviter som stärker kunskapen i svenska, det svenska samhället och främjar deltagandet i samhällslivet.

Vänligen maila till följande adress era namn samt grupp konsert@dev2.thegeneration.se

Det finns endast ett visst antal platser per event.

Kulturkompis – make friends through culture gives newly arrived people and established Swedes the opportunity to experience cultural activities together – concerts, movies, and museums being some of possible activities. Art and culture are our universal language. By experiencing and using it together, we believe that exciting meetings, discussions and relationships can be achieved.

Kulturkompis is part of the educational association (studieförbund) Bilda’s work with newly arrived and our commitment to provide meaningful activities that help to improve and strengthen the introduction to the Swedish language, the Swedish society and the participation in the social life.

Please send an email to the following adress with the names and the group konsert@dev2.thegeneration.se.

There is a limited amount of tickets for each event.

More info

Stockholm

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar