The Handsome Family

Eventet har redan varit
Några av våra absoluta favoriter är tillbaka på Nalen!

För inte så länge sedan tillhörde The Handsome Family altcountryns gömda skatter, där de udda, äkta paret Sparks underhöll sin trogna skara lyssnare genom att roa och oroa med sina morbida och burleska historier om livets avigsidor likt ett countrymusikens svar på Familjen Addams. Allt detta förändrades dock drastiskt härom året när tv-serien och världsuccén True Detective valde duons sång ”Far From Any Road” som sitt ledmotiv och The Handsome Family fick miljontals lyssnare via tv-serien, Youtube och Spotify.

Trots att parets märkliga mördarballader och södernlika goth-country känns som hämtad från Texas,  inledde de sin karriär i Chicago och de har genom åren arbetat med andra Chicago-baserade storheter som Andrew Bird och Jeff Tweedy (Wilco). Musiken är en mörkare, närmast gothisk form av traditionell country, amerikansk folkmusik och ekologiska mördarballader där Brett Sparks mörka röst berättar makan Rennies texter på ett sätt som liknar Johnny Cash historieberättande om ond bråd död.

Deras liveframträdanden innehåller en högt tilltagen dos galghumor, skratt fastnar i halsen och ersätts av en klump, men när tårarna fylls i ögonen är det lika ofta av skratt som gråt.

De har länge varit ett av alt country och americana-genrens mest ansedda band och är älskade i pressen, de har genom åren fått toppbetyg och årets americanaplatta i bl a  Uncut, Sonic, Mojo och Paste och de är löjligt populära i annars så trendkänsliga UK. The Handsome Family är nu tillbaka med nya hyllade albumet ”Unseen”, och tillbaka på Nalen.

Denna konsert är stående.

OBS! Det finns flera oseriösa biljettsidor som köper upp biljetter och säljer i andra hand till ett oskäligt högt pris. Köp därför alltid din biljett via vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare. På så sätt är ni säkra på att betala korrekt pris samt att biljetten är giltig.

Stockholm

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar