Alternativa artister och Fejkunderhållning

Eventet har redan varit
Tre fredagar i rad bjuds du in till en slags modern varieté med vassa, skickliga och moderna artister inom flera genrer, ledda av pianisten, artisten och komikern Björn Ende. Välkomna till Stacken och Nalen den 26 maj samt den 2 och 9 juni.

FREDAG DEN 26 MAJ
Björn Ende med gästerna Elona Planman, Jenny Almsenius och Ola Aurell.
Klicka HÄR för mer info och för biljett
FREDAG DEN 2 JUNI
Björn Ende med gästerna Lustgas, Malin Jakobsson och Frida Braxell.
Klicka HÄR för mer info och för biljett
FREDAG DEN 9 JUNI: Björn Ende med gästerna Katten Skogmans Orkester och Svensk Pop.
Tips! Om du är intresserad av samtliga kvällar kan du köpa en biljett som gäller till alla tre tillfällen.

Björn Ende
Björn Ende har spelat i bandet Svensk Pop, varit med i gycklargruppen Bastardus Sans samt sjungit och skrivit låtar för Katten Skogmans Orkester. Björn är också en av Sveriges skickligaste och mest etablerade improvisationsteatermusiker. Björn har skrivit musik till teater och har suttit som kapellmästare för bland annat Vasastansrevyn (flerfaldig mästare i Revy-SM) och fick tillsammans med Filippa Engellau Teskedsordens pris 2012 för sin ungdomsmusikal ”Det kunde varit du”.

2016 inledde Björn Ende sin solokarriär och samma år gjorde han sin soloföreställning Elementa som i januari 2017 spelades inför för utsåld salong på Södra teaterns stora scen i Stockholm. Med klubben Alternativa artister och Fejkunderhållning hoppas han skapa en slags modern varieté med vassa, skickliga och moderna artister inom flera genrer.

Katten Skogmans Orkester
Katten Skogmans Orkester sjunger vispop med en annorlunda syn på tillvaron. Bandet har med sin nattsvarta humor lyckats skapa moralpanik i pressen på Öland, blivit portade på livstid från en restaurang i Visby samt utbuade på en standup-klubb i Stockholm. Men bandet har också blivit väldigt omtyckta av visälskare och sedan fullängdsdebuten All min kärlek har bandet haft en halv miljon spelningar bara på Spotify! Detta är bandets första spelning i Stockholm på ett och ett halv år.

Svensk pop
Svensk Pop är popmusikens svar på Svenska Spel och Svenskt Tenn. Den standardiserade svenska popmusiken. Musikaliskt töjer bandet dock på de fasta ramarnas strama resår och vidgar gränserna för vad som omfattas av begreppet “popmusik”. Rock, vals, jazz, visa, gubbrock, disco, funk, progg och skiffle samsas och slåss tillsammans med spetsfundiga texter. Svensk Pop har genom lång tids idogt spelande uppnåt kultstatus, men trots många år på nacken är grabbarna fortfarande aktiva, och live är bandet sannerligen en annorlunda upplevelse.

FÖRKÖP: 170 SEK
I DÖRREN: 210 SEK
BILJETT TILL ALLA TRE TILLFÄLLEN: 350 SEK

Stockholm

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar