Alternativa artister och Fejkunderhållning

Eventet har redan varit
Tre fredagar i rad bjuds du in till en slags modern varieté med vassa, skickliga och moderna artister inom flera genrer, ledda av pianisten, artisten och komikern Björn Ende. Välkomna till Stacken och Nalen den 26 maj samt den 2 och 9 juni.

FREDAG DEN 26 MAJ
Björn Ende med gästerna Elona Planman, Jenny Almsenius och Ola Aurell
FREDAG DEN 2 JUNI
Björn Ende med gästerna Lustgas, Malin Jakobsson och Frida Braxell.
Klicka HÄR för mer info och för biljett
FREDAG DEN 9 JUNI
Björn Ende med gästerna Katten Skogmans Orkester och Svensk Pop.
Klicka HÄR för mer info och för biljett
Tips! Om du är intresserad av samtliga kvällar kan du köpa en biljett som gäller till alla tre tillfällen.

Björn Ende
Björn Ende har spelat i bandet Svensk Pop, varit med i gycklargruppen Bastardus Sans samt sjungit och skrivit låtar för Katten Skogmans Orkester. Björn är också en av Sveriges skickligaste och mest etablerade improvisationsteatermusiker. Björn har skrivit musik till teater och har suttit som kapellmästare för bland annat Vasastansrevyn (flerfaldig mästare i Revy-SM) och fick tillsammans med Filippa Engellau Teskedsordens pris 2012 för sin ungdomsmusikal ”Det kunde varit du”.

2016 inledde Björn Ende sin solokarriär och samma år gjorde han sin soloföreställning Elementa som i januari 2017 spelades inför för utsåld salong på Södra teaterns stora scen i Stockholm. Med klubben Alternativa artister och Fejkunderhållning hoppas han skapa en slags modern varieté med vassa, skickliga och moderna artister inom flera genrer.

Elona Planman
Elona Planman älskar att spela musik, och det märks. Med sina starka texter, egna uttryck och sällsynta scennärvaro gör hon stor succé på scener i hela Norden. 2014 släpptes EP:n Robotar digitalt och i juni 2015 släpptes debutalbumet Drömtåget. 2016 blev hon dessutom nominerad till Årets Nykomling på Folk och Världsmusikgalan i Västerås. Sedan dess har hon turnerat konstant: på rälsarna mellan Sverige, Norge och Danmark finner ni henne, med gitarr och munspel i bagaget.

Ola Aurell
Med sina hysteriskt roliga sånger och unika scenpersonlighet har Ola Aurell etablerat sig både på den svenska visscenen och som sjungande stå upp-komiker. Han har kallats allt från “geni” och “den där sjuke jäveln” till “han som fört visan in i 2000-talet”.

2012 framträdde han i RAW Comedy på Kanal 5, släppte sin debutskiva Tio sånger med sensmoral, och gjorde samma sommar braksuccé på Visfestivalen i Västervik. Sedan dess är han humorist på heltid, och turnerar runt Sverige och Skandinavien med sina själsfördärvliga alster och sitt glada vansinne.

Jenny Almsenius
Sångerskan och munspelerskan Jenny Almsenius har turnerat ofta och mycket de senaste åren och gjort sig ett namn på livescener i både Sverige och Norge. För sin starka scennärvaro, klara röst och personliga låttexter har Jenny mottagit stående ovationer på bland annat Visfestivalen i Västervik, Cornelisdagen och Göteborgs Kulturkalas och hon lovordas av kritiker allt sedan starten 2006. Tillsammans med sina musiker bjuder hon på medryckande konserter som når ut över scenkanten och berör.

2011 släpptes det kritikerrosade debutalbumet Sånt som brinner vilket gav ett år fyllt av spelningar, TV-debut, livekonserter i Sveriges Radio och ett STIM-stipendium.

FÖRKÖP: 170 SEK
I DÖRREN: 210 SEK
BILJETT TILL ALLA TRE TILLFÄLLEN: 350 SEK

Stockholm

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar