Avantgardet

Eventet har redan varit
Musiken kallas av kritikerna för "klanderfri smutspop" och "rockpoesi", sångaren Ramus Arvidsson beskrivs som "älskvärd" och konserterna blir oftast lika delar allsångsfest som galen rock'n'roll-cirkus. Avantgardet är bandet som på kort tid tagit hela musiklandet Sverige med storm.

Avantgardet består av kompisarna Rasmus Arvidsson och Patrik Åberg från Nybro väster om Kalmarsund. På debutskivan För många dyra skor och döda ögon berättar de en filmisk historia om en ung rastlös man från den småländska staden, och låt för låt får lyssnaren följa honom genom åren – flytten från Sverige, det spännande nya livet i Belfast, klubbandet i London. Men friheten och livstörsten förvandlas till missbruk, skulder och självmordstankar. Vännerna försöker få hem honom till tryggheten men det är först när överdosen är ett faktum han vaknar upp. Väl hemma visar det sig att Sverige har blivit lika kallt som landet han precis lämnat.

Mindre än ett år efter att Avantgardet kom med debutalbumet – ett album som golvade allt och alla – var det i våras dags för uppföljaren På östkusten intet nytt. Albumet producerades av Jocke Åhlund (Håkan Hellström, Teddybears, Les Big Byrd) och även denna gång blev det en skiva som enade både kritiker och publik.

Men trots två album som toppat kritikerlistorna det senaste året är det framförallt tack vare sina liveframträdanden som Avantgardet skapat sig sitt rykte runtom i landet. Så efter en lyckad vårturné där i princip allt sålde slut och en fantastisk sommarturné fortsätter Avantgardet att sprida musikglädje. Den 18 november blir det dags för Stockholm och Nalen.

Denna konsert är stående.

OBS! Det finns flera oseriösa biljettsidor som köper upp biljetter och säljer i andra hand till ett oskäligt högt pris. Köp därför alltid din biljett via vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare. På så sätt är ni säkra på att betala korrekt pris samt att biljetten är giltig.

Stockholm

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar