Bill Öhrström

Eventet har redan varit
Bill Öhrström med bandet Top Dogs spelar material från Bill Öhrströms nya skiva GIFT! En försenad releasefest, eftersom mannen med de dubbla karriärerna inte haft möjlighet med en rejäl releasefest förrän nu. Musiken på skivan beskrivs bäst som intelligent arrangerad blues med underfundiga svenska texter – en låtskatt inom den svenska bluesen.

Bill Öhrström har jobbat med allt och alla och har oceaner av anekdoter att berätta om sina möten från sina karriärer som fotomodell och som musiker; allt från hur Jimi Hendrix sov över på en madrass hemma hos Bill, till varför han tackade nej till att bli sångare för The Who.

Öhrström kan idag betraktas som Sveriges grand old man inom blues. Han tolkar bluesens på ett unikt och genuint sätt vilket gör att publiken ofta får den där känslan att man har fått uppleva något som är på riktigt.

Top Dogs är bandet som nu turnerar med Bill Öhrström och hans svenska egenskrivna material. Top Dogs har specialiserat sig på att agera som pickupband till internationella soul- och bluesartister för turnerande i Norden och kommer i följande uppsättning:
Sverker Blomberg – Gitarr & sång
Erik Möbeln Pettersson – Hammond & sång
Patrik Norrman – Bas
Thomas Lingman – Trummor

Finns det biljetter kvar säljs de i dörren för 200 SEK.

Stockholm

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar