Echoes & Rhymes

Roanokeans

Eventet har redan varit
En fantastisk kväll med två fantastiska band? Ja! Echoes & Rhymes + Roanokeans, två uppstickarband inom den svenska indiefolksgenren, bjuder in till en lill-lördag utan dess like i Nalen Klubb.

Echoes & Rhymes är en Stockholmsbaserad folkpoptrio bestående av Signe Ternesten, Edith Lundahl och Sofia Hallgren. Gruppen har sina rötter i den amerikanska folkmusiken där namn som Gillian Welch och Emmylou Harris återfinns som förebilder sida vid sida med modernare akter som First Aid Kit, Laura Marling och Laura Veirs. Med fokus på stämsång, starka låtar och välskrivna texter har gruppen vunnit en stor skara hängivna fans genom hyllade spelningar såväl i Sverige som utomlands.

Örebrotrion Roanokeans består av Dan Toresson, David Kristersson och Mattias Bergstedt, och släppte sin debutskiva Up North 2016. Deras musikaliska uttryck är närvarande och naket: sammetssträngar, stämsång och tid för eftertanke ramar in det mest centrala i musiken, texten och människan. Innehållet behandlar de saker som försvinner under livets gång. Kärlek, tid och vänskap. Om sorg och saknad, om pressen av att hinna med, att räcka till. Om lycklig kärlek, obesvarad kärlek och om kärlek som tappats bort längs vägen – men även om lyckan när den kommer tillbaka.

Biljett i dörren, 80 SEK.

Stockholm

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar