Jonny Lang

Zane Carney

Eventet har redan varit
Jonny Lang är artisten som slog igenom redan som 15-åring, som har delat scen med legender som The Rolling Stones, Aerosmith och B.B. King, vunnit en Grammy för bästa album med skivan Turn Around… meriterna är många och listan lång, men klart står att Lang är ett av de största namnen inom den moderna blues-musiken. Den 31 oktober kommer han till Nalen för en Sverigeexklusiv konsert, med albumet Signs färskt i ryggen.

Det kan vara svårt att tro att 36-åriga Jonny Lang redan haft en framgångsrik karriär i över 20 år – åtminstone om man inte vet att hans debutalbum kom när han var tonåring. Redan då var Lang en egen artist med ett eget sound som överglänste övriga bluesartister under 90-talet med succéplattan Lie to Me. Men vad som började med ett bluesigt sound, influerat av artister som Albert Collins, B. B. King och Buddy Guy utvecklades under tiden till en slags modern R&B som snarare påminner om Stevie Wonder, och med tydliga influenser från gospelmusik. Samtidigt fanns kopplingen till bluesen kvar, bland annat genom ett distinkt gitarrspel, passionerad sång och tajta låtar.

Men med den nya skivan Signs, som släpptes den 25 augusti, går Lang tillbaka till den mer gitarrbaserade musiken i ett försök att fånga den tidiga bluesens själ: när gitarren var både längst fram och i centrum. EFörsta singeln från nya albumet heter Make it move och är ösig, rivig och riktigt bra; den bekräftar Langs relation till bluesen och gitarrspelet, utan att offra den mer moderna stilen som gjort Lang till en så speciell artist. Skivan innehåller såväl funk,- rock- och blueselement och hålls som vanligt samman av Langs tydliga – och enastående – gitarrspel och sång.

Lang kommer till Nalen tillsammans med sitt band, och har med sig Zane Carney som förband.

ZANE CARNEY
Carney är en New York-baserad gitarrist, sångare och låtskrivare som fått mycket uppmärksamhet genom hans turnerade tillsammans med John Mayer. Hans gitarrspel beskrivs ofta som utmanande, passionerande och så bra att man tappar hakan – mycket likt Jonny Lang själv.

Denna konsert är stående.

OBS! Det finns flera oseriösa biljettsidor som köper upp biljetter och säljer i andra hand till ett oskäligt högt pris. Köp därför alltid din biljett via vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare. På så sätt är ni säkra på att betala korrekt pris samt att biljetten är giltig.

Stockholm

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar