Justin Townes Earle

Jesper Lindell

Eventet har redan varit
Justin Townes Earle är son till alt-country legendaren Steve Earle, tillsammans med vem han tidigare också turnerat. Med sin unika röst och sina ständigt närvarande och personliga texter har Justin Townes Earle tagit sig ur sin pappas skugga och vunnit sig en trogen fanskara runtom i världen. Support: Jesper Lindell.

Redan efter ungefär 10 år är Earle vad man kan kalla för en ärrad veteran; en av den unga alternativa East Nashvillescenens främsta pionjärer och en av de artister som personifierar den nya neo-outlaw-countryn. Han är en fullkomligt orädd rebell som kompromisslöst låtit sin vision av genuint låtskrivande och djupa tro på country, blues och gospelmusikens grunder leda honom genom ett ofta rotlöst och utsatt liv där han alltid valt samhällets skuggiga sidor, bakgator och alternativa scener för att hitta det som känts äkta. Han har blivit känd för sin unika mix mellan folk, blues och country, och det finns ingen artist som blandar dessa genres så bra som Earle.

Till det nysläppta albumet Kids In The Street och första släppet via americanalabeln New West (Nikki Lane, Daniel Romano, Robert Ellis) har den unge Earle lämnat Nashville och tryggheten för att ge sig ut på nya äventyr. Nyinflyttad till Portland, nygift och på nytt skivbolag är plattan inspelad med ett nytt gäng musiker i Omaha under ledning av superproducenten Mike Mogis (Bright Eyes, Jenny Lewis, First Aid Kit, M.Ward). Första singeln som kom från den nya skivan, Champagne Corolla, spritter av spelglädje och väckte ett enorm sug efter fullängdaren som släpptes i slutet på maj.

Earle fick det ärofyllda Americana Music-priset år 2009, två år efter debuten, och har sedan dess släppt totalt sju album – plus vunnit ytterligare ett Americana-pris. Det åttonde albumet kommer i slutet på maj i år och i juni står han på scen här i Stockholm. Konserten blir tillsammans med Paul Niehaus på pedal steel.

SUPPORT: JESPER LINDELL


Jesper Lindell är en ung kille från Ludvika men med en stark, hes och mycket speciell röst. Han har redan hunnit bli playlistad på P3, gjort succé tillsammans med First Aid Kid på både Dramaten och TV4 Nyhetsmorgon plus att debutsingeln Moving Slow strax är uppe i en miljon streams på Spotify. Nu har även den första EP:n från stjärnskottet kommit – hurra!

Denna konsert är stående.

OBS! Det finns flera oseriösa biljettsidor som köper upp biljetter och säljer i andra hand till ett oskäligt högt pris. Köp därför alltid din biljett via vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare. På så sätt är ni säkra på att betala korrekt pris samt att biljetten är giltig.

Stockholm

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar