RITUAL HOWLS

NEJ

Eventet har redan varit
Klubb DÖD är Stockholms förnämsta klubb för dig som uppskattar mörk musik med underground- och DIY-anda. Klubb DÖD ger de senaste och kanske mest briljanta akterna inom scenen, och bjuder även på en och annan legendar.

Alla har gjort ljud länge, men aldrig som nu. Varmt välkommen till Klubb DÖD!

RITUAL HOWLS
Tremannabandet Ritual Howls från Detroit, USA består av medlemmarna Paul Bancell, Ben Saginaw och Chris Samuels. Texterna, vars innehåll skulle godkännas av Lovekraft, symbioseras med makabra men vacka ljudbilder. Musiken speglas av en mörk aura om än med en närvarande sensivitet. Tillsammans skapar de en surrealistisk, introspektiv dysterhet som skulle kunna underblåsa ett disco i helvetet eller varför inte soundtracket till ens favoritmardrömmar. Bandets andra album Turkish leather (2014) är ett avantgarde-mästerverk med inslag av blues och med inspiration från industrimusik. Senaste albumet Into the water släpptes under 2016.

NEJ
En trio från Stockholm som med hjälp av 2 elektriska basar, ett trumset, finska språket och så många watt som går att uppbåda försöker återskapa det som händer i jordens kärna. NEJ har kallats punk men musiken som skapas när de tre medlemmarna kämpar med varandra om väldet över ljudbilden är något annat – det är en intensiv ljudvåg av mörk kraft och ljus energi som formulerar ett granithårt uttalande om att livet är en kamp, där du alltid kan slå tillbaka. NEJ:s kompositioner är okomplicerade interna regler som används för att komma i kontakt med primala krafter, kanalisera frustrationer och berätta det som inte går att förklara. Det blir aldrig likadant. NEJ består idag av Mirella Hautala, Björn Eriksson och Karl Tunander.

Kvällens DJ: Kitsch Kalle

Stockholm

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar