Klubb död: DIE SELEKTION

Eventet har redan varit
Klubb DÖD är Stockholms förnämsta klubb för alla som uppskattar mörk musik med undergroundkänsla som bjuder på de senaste akterna inom scenen men ofta också någon legendar. Denna kväll: tunga beats med Die Selektion.

Tyska trion Die Selektion debuterade 2011 via grekiska Fabrika Records. Med sitt självbetitlade debutalbum skapades ryktet om ett band som levererar mörk elektronisk musik tillsammans med genrens kanske mest ovanliga instrument: trumpet. Deine Stimme Ist Der Ursprung Jeglicher Gewalt lyder titeln på det efterlängtade albumet som släpptes 30 maj i år av det föredömliga skivbolaget [aufnahme+wiedergabe]. Mastrad av Thomas P. Heckmann och med gästspel av bland andra Drangsal är det en skiva som tar Die Selektion till nästa nivå utan att tappa bandets säregna ljudbild med tunga elektroniska ljudmattor, bläckblås och energisk sång på tyska.

LSD – 1988 startades projektet LSD av Patrik Fredin, med lite olika medlemmar. Mörk synth skapades i en källare i Nyköping inspirerat av dåtidens new wave/synth – scen. En kassett i tio exemplar gavs ut sedan upplöstes bandet. Nu debuterar LSD live, backat av stumm/risberg.

DJ Mensili (Nils Lindvall) 

Välkomna till Nalen Klubb! Öppet 21-02, ålder 18 år.

Stockholm

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar