Klubb Död: 13th Chime, Silent Scream & [di: unru:]

Eventet har redan varit
Klubb DÖD är Stockholms förnämsta klubb för dig som uppskattar mörk musik med underground- och DIY-anda. Klubb DÖD ger er de senaste och mest briljanta akterna inom scenen och presenterar denna gång tre deathrock-band: Silent Scream, [di: unru:] och 13th Chime.

13TH CHIME
Bandet skapades 1980 i den lilla staden Haverhill, Suffolk. 13th Chime föddes ur den brittiska punkscenen och mellan 1981-82 släppte de tre singlar: Coffin Maker, Cursed och Fire. De dras till morbida ämnen och de tidiga bandbilderna bestod av kistor och skrikande häxor, men 1984 la de ner. 2009 kom dock deras singlar att släppas på nytt via Sacred Bones Records, och inkluderas gjorde även demolåtar från bandets början. Sex år senare började de lira musik tillamans igen och 2016 kom albumet Noir. Skivan beskrivs som kopplingen mellan nutid och dåtid. Bandet har nu gjort ett antal väldigt uppskattade konserter på olika festivaler, som Return to the Batcave i Polen och Gothic Pogo Party i Tyskland.

SILENT SCREAM
Silent Screams historia går tillbaka till 1996 när Antti Lautala och Henry Waldén bildade ett band kallat Varjo (vilket betyder skugga). Varjo infuerades av goth-rock, post-punk och ambient men skilde sig från andra band genom sina finska texter. I början av 2000-talet var Varjo det mest framgångsrika goth-bandet med finska texter men bandet bestämde sig 2010 för att fortsätta med ett nytt bandnamn och nya låtar, och släppte skivan In the Cinema. Det blev då också naturligt att byta språk och övergå till engelska. Silent Scream spelar nu musik som ligger nära post-punkens innersta kärna, med influenser som Killing Joke och Amebix. Uppföljarplattan Public Execution kom under hösten 2012 och och gjorde att de fick spela som förband till UK Decay i Helsingfors.

Förra året släpptes tredje skivan som fick namnet Carrion Screaming, vilket var ett samarbete mellan Stupido Records, Mass Media Records och Occult Whispers Records.

[DI: UNRU:]
En tysk-finsk trio från Helsingfors som blandar den hårdaste post-punk med synthpopens känslighet för att skapa ett mörkt men ändå atmosfärisk ljudbild.

Stockholm

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar