UFOMAMMUT

USNEA

Eventet har redan varit
Under en magisk kväll varje månad förser Undergången dig med några av nutidens absolut bästa band inom genrer med doft av öl, fuzz, ondska och kärlek. Den 11 oktober blir en grym kväll med tunga bokningar: Ufomammut + Usnea.

UFOMAMMUT
Ufomammut har sedan de bildades i Italien 1999 spelat i alla världens hörn. Deras unika sound karaktäriseras av långa låtar, centraliserade av tunga riff och ljudeffekter. En form av rymdaktig progressiv stoner-rock och tung-gungs-doom. Under hösten släpper de nytt, och spelar sitt enda Sverigegig under turnén på Undergången.

USNEA
Ufomammut reser tillsammans med Usnea från Portland, som passande nog även de har nytt material på gång: deras tredje skiva Portals Into Futility kommer i höst. Stockholm missade dem under fjolårets Europaturné, men den här gången kommer Sverigefansen äntligen att få drunkna i deras svarta och ångestdrypande doom.

Usnea fusionerar element av funeral- och dödsdoom, sludge, black-metal och svårtillgänglig drone. En förkrossande stämning kombineras med texter om mänskliga hierarkier och svagheter och sökandet efter mening i en mörk värld.

Välkomna in i Undergången!

Stockholm

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar