MACKA B & ROOTS RAGGA BAND

Eventet har redan varit
En av Storbritanniens mest legendariska reggae-artister kommer till Sverige! Med starka influenser från artister som U-Roy, I-Roy, Big Youth och Prince Far I har Macka B till slut utvecklat en egen stil och varit ovärderlig för den brittiska reggaen och dancehallmusiken.

Influerad av den tidiga reggae- och toasting-kulturen startade Macka B som ung i soundsystemet Exodus. Med starka influenser från artister som U-Roy, I-Roy, Big Youth och Prince Far I har Macka B sedan utvecklat en egen stil och varit ovärderlig för brittisk reggaen och dancehall. Macka B:s album Sign of the Times (1986) är fortfarande ett av de viktigaste och mest inflytelserika släppen i Storbritannien.

Trots sina stora framgångar har Macka B fokuserat på det politiska budskapet och medveten roots, reggae och dancehall. 30 år efter sitt första album släpper Macka B än i dag nytt material. Med låtar som Never Played a 45, Medical Marijuana Card and Gangster är han mer aktuell än någonsin. Hans virala genomslag med videoserien Medical Monday – en serie klipp och låtar som lyfter fram veganismens positiva effekter för människa och miljö – har hyllats flerfaldigt och låten Cucumba har mer än 30 miljoner visningar.

Biljett via förköp rekommenderas, men finns det biljetter kvar säljs de i dörren för 350 SEK.

Denna konsert är stående.

OBS! Det finns flera oseriösa biljettsidor som köper upp biljetter och säljer i andra hand till ett oskäligt högt pris. Köp därför alltid din biljett via vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare. På så sätt är ni säkra på att betala korrekt pris samt att biljetten är giltig.

Stockholm

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar