Madingo Afework

Eventet har redan varit
Med hits som Seyame Atahulat och AmanNewey Goraw har Madingo Afework tagit Etiopien med storm och etablerat sig som en av landets största popartister. Madingo är för närvarande aktuell med albumet Swedalat som är en mix av traditionell och modern etiopisk musik. Den 26 augusti uppträder han för första gången i Sverige på Nalen i Stockholm.

I tidig ålder blev Madingo Afework känd för att imitera många av sina musikaliska idoler som Ephrem Tamiru, Muluken Melese och Elias Tebabal – något som gjorde honom välkänd i området där han föddes i Gondar. Som 10-åring rekryterades han till militärorkestern där han snabbt blev känd för sin röst och fick smeknamnet Madingo som sedan dess har varit hans artistnamn.

Som tonåring åkte Madingo till Addis Ababa där han gick med i Zema Lastas Band. I samband med att hans fanskara ökade fick även producenter upp ögonen för honom och detta resulterade i hans debutalbum, där flera låtar stack ut och blev till stora hits. På grund av detta och trots sin unga ålder deltog Madingo i flera konserter tillsammans med några av de mest kända sångarna i Etiopien, och blev samtidigt känd för sin kreativitet och sitt otroliga röstregister.

2015 släppte han det efterlängtade albumet Swedelat som på allvar satte honom på den etiopiska musikkartan och nu kommer han för första gången till Sverige.

Dj: Da’ Lion.

Biljett i dörren 320 SEK

Denna konsert är stående.

OBS! Det finns flera oseriösa biljettsidor som köper upp biljetter och säljer i andra hand till ett oskäligt högt pris. Köp därför alltid din biljett via vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare. På så sätt är ni säkra på att betala korrekt pris samt att biljetten är giltig.

Stockholm

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar