Eventet har redan varit
Manifest On Tour har hösten 2016 besökt åtta städer från Malmö i söder till Luleå i norr. Turnén mynnar ut i ett samlat nationellt showcase där några av de akter som deltagit under hösten framträder.

På scen:
ÁNA
BEAUTYTOWN
CURE-A-PHOBIA
DEEREST
EMMA LINDSTRÖM
JOHN ASH TRIPS
JOMOUNT
RUSTY LABEL CREW
WY

ÁNA
Ána är ett musikaliskt projekt som blandat post-rockens vackra toner med filmmusikens dynamiska värld. Projektet har funnits sedan 2012 och arbetar på ett debutalbum. Med rymden, sagor och känslor som inspiration har de placerat sig på den musikaliska kartan i Sverige.
Lyssna här

BEAUTYTOWN
Beautytown är garagerock från Fagersta och Västerås. Bandet lägger stor fokus på sina liveframträdanden och det är även live de gör sig allra bäst. År 2014 släppte Beautytown EP:n “Mr. Profit” och har sedan dess tappat och ersatt två av medlemmarna. Under våren 2016 släpptes singeln “Yellow Bone Fever” med tillhörande musikvideo.
Lyssna här

CURE-A-PHOBIA
Malmöbandet Cure-a-Phobia spelar nyfiken, egensinnig och genreöverskridande musik i gränslandet mellan pop, jazz, kabaré och folkmusik. Låtarna innehåller både akustiska och elektroniska element och är ofta både lekfulla och vemodiga. Musikerna följer inga skrivna regler och måsten om taktart eller melodi och ger sig inte sällan hän för allehanda infall och påhitt.
Lyssna här

DEEREST
DEEREST är Linnéa Talps musikaliska pseudonym. Med influenser som Chelsea Wolfe, Stina Nordenstam och Portishead utgörs musiken av ambient artpop med inslag av postrock, drömmiga gitarrer, stora trummor och en röst som slår lyssnaren rakt i ansiktet. Debutsingeln ”Will you carry me” släpptes sent i november och blev omnämnd av bloggar som HYMN, Popmani och Soundchips. DEEREST spås ha framtiden för sig och om musiken har det sagts att “…hon målar upp en ljudbild som man inte vill annat än gå vilse i…”.
Lyssna här

JOHN ASH TRIPS
John Ash Trips är en duo bestående av två musiker som älskar att spela musik. På grund av brist på pengar och vänner beslutade de att starta ett tvåmannaband. Men detta är ingen vanlig duo, inget vanligt tvåmannaband. Ja, om du räknar dem så är de bara två personer. Men om du lyssnar på deras musik får du känslan av ett mycket större band. Bandet består av Jonas Eriksson på samsonite kick, snare, baktaktstamburin, gitarr och sång, Tobias Lindvall på gitarr och munspel. John Ash Trips är aktuella med nya singeln “Run” som släpps i början av februari.
Lyssna här

JOMOUNT
Jomount är en 22-årig soloakt från Östersund som skriver, producerar och framför elektronisk, egenskriven musik. Jomount har producerat elektronisk musik i drygt ett år och använder sig av en Korg Electribe 2. Soundet och sången genomsyras av tunga beats, reverb och ett drömskt delay, något som av en lyssnare kan beskrivas som ”dimma för öronen”.
Lyssna här

RUSTY LABEL CREW
Rusty Label-crewet har under drygt tio års tid skapat själfull och kvalitativ boombap-hiphop med basen i Norrköping, eller “Rostiga Peking” som man själva benämner hemstaden.
“Vi har alltid ställt höga krav på oss själva och vår musik, något som tillsammans med en ganska o-konformistisk mentalitet nog har format vårt sound och vår (något rostigare) tolkning, av svensk hiphop.”
Lyssna här

WY
wys musik är sountracket till ångestens många ansikten. Ledsna gitarrer, pulserande synthar och texter om att aldrig känna sig bra nog utgör basen för Malmö-duons direkta sound som de själva kallar för gråtpop. Skör falsett och punk-rock-aura blandas med pampiga refränger och skapar ett hyper-desperat sound som är allt annat än tråkigt.
Lyssna här
______

Manifest on Tour är en turnérande musikbranschworkshop för band, artister, låtskrivare och musikföretagare som vill ta nästa steg i sin karriär. Läs mer HÄR.

Som initiativtagare till Manifest on Tour står Svenska Oberoende Musikproducenter och Sensus studieförbund. Manifest on Tour genomförs i ett samarbete med Musikerförbundet, Föreningen Svenska Tonsättare, Riksförbundet Svensk Jazz, Riksförbundet för Folkmusik och Dans, Export Music Sweden, Musikcentrum Syd, Musikcentrum Väst och Musikcentrum Öst och stöds av Auddly och Musiksverige, den svenska musikbranschens paraplyorganisation. Bland de band och artister som deltar i Manifest on Tours nationella showcase får en akt möjligheten att dagen efter öppna Manifestgalan här på Nalen och spela live inför Sveriges samlade oberoende musikbransch. Manifestgalan är musikgalan som uteslutande premierar musiker och artister på oberoende skivbolag.

Köp biljett till Manifestgalan 2017 HÄR.

Stockholm

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar