Martha Wainwright

BERNICE

Eventet har redan varit
Med en oemotståndlig röst och en hel arsenal av kraftfulla låtar är kanadensiska singer/songwritern Marta Wainwright en av sin genres mest intressanta artister. I sommar kommer hon tillbaka till Nalen med sitt nysläppta album Goodnight city.

Wainwright har hittills släppts fyra fullängdsalbum, flertalet EP:s, ett live-album med Edith Piaf-låtar, gjort soundtrack till TV-serier och själv agerat skådespelerska… lägg där till att Wainwright inom kort debuterar som författare, är syster till Rufus Wainwright och dotter till folkartisten Loudon Wainwright III. Med andra ord är det inte konstigt att Wainwright blivit en sensation på indiefolkscenen världen över.

Det stora genombrottet kom redan 2005 i samband med hennes debutalbum. Där var det särskilt singeln Bloody Mother som tog världen med storm – Sunday Times valde till och med ut den till en av årets bästa låtar. Tre år senare kom uppföljaren I Know You’re Married But I’ve Got Feelings Too, vilket visade att Wainwright var mer än en one hit wonder – hon var en fantastisk låtskrivare, helt unik i sitt slag. Det tredje albumet Come Home To Mama blev en succé det också, med bland annat Mojo Magazine som kallade det för ”verkligt betydande” och menade att det måste vara hennes karriärsbästa.

Under 2016 kom dock ett fjärde album, Goodnight city, och återigen lovordades Martha Wainwright av såväl fans som press. Med detta album har hon gått tillbaka till ett mer rått sound, likt det hon hade när karriären begav sig. Många av låtarna har hon skrivit tillsammans med vänner, artister och sin bror Rufus.

Wainwright har besökt Sverige flera gånger tidigare, bland annat Södra teatern 2005, Nalen 2008 och Berns 2010. När hon nu återigen intar Nalens vackra scen är det tillsammans med sitt band.

Denna konsert är stående.

OBS! Det finns flera oseriösa biljettsidor som köper upp biljetter och säljer i andra hand till ett oskäligt högt pris. Köp därför alltid din biljett via vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare. På så sätt är ni säkra på att betala korrekt pris samt att biljetten är giltig.

Stockholm

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar