Ron Sexsmith

Lori Cullen

Eventet har redan varit
Kanadas främsta singer-songwriter kommer tillbaka till Nalen! Ron Sexsmiths status som en av sin generations främsta singer-songwriters har aldrig ifrågasatts – och det med all rätt. Sedan debuten för över 20 år sedan har Sexsmith blivit hyllad, älskad och uppskattad av såväl musikindustrin som av fans världen över.

Hans album rör sig i gränslandet mellan indie, pop och folk, och beskrivs ofta som fantastiska produktioner; föga överraskande sett till vilka namn han samarbetat med över åren: Daniel Lanois, Mitchell Froom, Tchad Blake, Ray Kennedy, Martin Terefe, Bob Rock, Jim Scott … Kanadensaren har också fått en oväntat stor fanskara bland riktigt stora artistnamn som Elvis Costello, Elton John, Paul McCartney, Feist och Steve Earle – där många av dem gjort covers på Sexsmiths låtar. Med all den erfarenheten är det alltså inte konstigt att Ron Sexsmith lärt sig ett och annat om hur man gör ett album.

Precis som en av sina största inspirationskällor Ray Davies är Sexsmith en unik låtskrivare som gång på gång lyckas extrahera livets djupare betydelse – även från de mest vardagliga aspekterna, och alltid på ett inspirerande sätt. På det nysläppta albumet The Last Rider, som blev soloalbum nummer 13 i ordningen, får lyssnaren uppleva kärlek som är både romantisk och bitterljuv, upplyftande och humoristiskt. Sexsmith bevisar att man som artist kan bli bättre med tiden, och det är med stor glädje vi välkomnar honom tillbaka till Sverige och Nalen igen!

Senast Sexsmith stod på Nalens scen var hösten 2008, vilket inte var första gången kanadensaren besökte Regeringsgatan 74. 2005 besökte han, tillsammans med norska Ane Brun, Nalen för att spela in musikvideon till deras låt Song No. 6. Nu kommer han äntligen tillbaka med fullt band.

Denna konsert är stående.

OBS! Det finns flera oseriösa biljettsidor som köper upp biljetter och säljer i andra hand till ett oskäligt högt pris. Köp därför alltid din biljett via vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare. På så sätt är ni säkra på att betala korrekt pris samt att biljetten är giltig.

Stockholm

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar