Eventet har redan varit
Lördag den 18:e mars är det dags för soundclash i Stockholm när Reggae Sweden bjuder in till 'Rough Inna Town Soundclash' i Nalens klubblokal.

Reggae Sweden presenterar Rough Inna Town Soundclash där tre sounds möter varandra i ett musikaliskt krig och gör upp om vem som spelar bäst exklusiva dubplates. Det är publiken som röstar fram och avgör vilka som vinner och vilka som försvinner.

Infinity Sound från Göteborg kommer in med erfarenhet från fem tidigare clasher varav tre vinster.

Major Vibez Sound gjorde premiär på soundclashscenen 2014 när de deltog i och vann ‘Ready We Ready Soundclash’ och är nu grymt taggade på sin andra clash.

Nice It Up Sound, med Cedde som en one man army, är laddad och redo för sin premiärclash.

Tre sounds med ett blandat innehåll i bagaget möts nu i ‘Rough Inna Town Soundclash’ där vad som helst kan hända!

Vad är soundclash?
En Soundclash är en musiktävling där medlemmar från konkurrerande soundsystems mäter sina krafter och musikkunskaper mot varandra. Syftet är att vinna publikens tycke om vem som spelar bäst urval av låtar, specialinspelade dubplates och har mest energi på scen. Fenomenet har sitt ursprång från tidigt 50-tal i Kingston på Jamaica, där soundclashen blev ett sätt att slå sig fram och vinna popularitet på musikscenen. Än idag är det en prestigefylld tävling, där de tävlande sounden kan spendera relativt stora summor pengar för specialinanpassade låtar, (s.k dubplates), oftast inspelade nya upcoming artister såväl som äldre legendariska artister på Jamaica.

Vanligtvis spelar varje sound en runda var i olika omgångar och av varierande längd, för att avslutas med finalen i ”dub fi dub”. Oftast måste alla låtar som spelas i en soundclash vara s.k. dubplates och innehålla soundets namn för att visa på en exklusiv inspelning. Att spela samma låt som tidigare spelats av ett annat sound är inte tillåtet. Clashen leds av en moderator (host) som genom publikens uppskattning och jubel avgör vinnaren.

Stockholm

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar