Strindbergs + The Nomads

Eventet har redan varit
Två av 80-talets största namn inom den svenska musikscenen kommer till Nalen för en konsertkväll ingen borde missa: kultförklarade Strindbergs och klassiska The Nomads.

STRINDBERGS
Janne Borgh (Moderns) och Johan Johansson (KSMB) bildade trion Strindbergs 1982 efter att deras gamla band splittrats. Med Strindbergs förenades punk, popmusik, vassa texter och ett sagolikt röj. I en epok när andra band spelade synt i kostym spelade Strindbergs rock’n’roll och slog sönder gitarrer.

Strindbergs splittrades efter tre år, tre album, tre singlar och trehundra konserter. Tjugofem år senare bad Peace & Lovefestivalen bandet att återförenas för en konsert. Så tillsammans med trummisen Robert Eriksson (Hellacopters) spelade Strindbergs både på Peace & Love och på Kulturhusets tak i Stockholm sommaren 2009.

Det blev så roligt, så bra och så fullspikat att det blivit någon konsert om året sedan dess. 2012 spelade Strindbergs på ett fullknökat Nalen och då många fans har tjatat är det dags igen. Kanske för allra sista gången, kanske inte. Men den här gången delar man kvällen med The Nomads, som så många andra gånger under 80-talet.

THE NOMADS
Somliga band behöver knappt någon presentation. Sedan tidigt 80-tal har The Nomads visat var skåpet ska stå när det gäller slamrig garagerock. De har spelat över hela världen och kan räkna in storheter som Dictators, MC5, Ramones och Fleshtones i sin fanbase. Utan inspiration från The Nomads hade band som The Hives, Hellacopters och Bob Hund knappast låtit som de låter.

Kort sagt: Nix Vahlberg, Hasse Östlund, Björne Fröberg och Joakim Werning är något av en institution inom svensk rockmusik. En institution som dessutom låter bättre än någonsin.

Denna konsert är stående.

OBS! Det finns flera oseriösa biljettsidor som köper upp biljetter och säljer i andra hand till ett oskäligt högt pris. Köp därför alltid din biljett via vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare. På så sätt är ni säkra på att betala korrekt pris samt att biljetten är giltig.

Stockholm

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar