Tower Of Power

Eventet har redan varit
Det blåsbaserade tiomannabandet Tower of Power är tillbaka! Under snart femtio år har Tower of Power levererat det bästa inom funk och R&B. Bandet är populärare än någonsin och med nya sångaren Marcus Scott i spetsen har de gett sig ut på en turné som stannar på Nalen lördag den 28 oktober.

Soulstjärnan James Brown har en gång sagt om Tower of Power att “There’s no black group that plays my stuff as good as them”, och det är ett sant toppbetyg som få andra band kan matcha. Bandet bildades i Oakland 1968 av saxofonisterna och låtskrivarna Emilio Castillo och Stephen “Doc” Kupka (The Funky Doctor).

Från deras debut klättrade de under sjuttiotalet högt på listorna med hits som You’re Still A Young Man, So Very Hard To Go och What Is Hip för att nämna några. De har sedan dess fortsatt att turnera och skriva musik genom åren och det senaste projektet, den aktuella turnén Hipper Than Hip, har ett sound som ger en flashback till deras turné 1974.

Tower of Power har också turnerat med band som Santana, Sly Stone och Creedence Clearwater Revival; de har spelat på album med artister som Elton John, Smokey Robinson, Rod Stewart, Aerosmith och Dionne Warwick och influerat en hel generation band. De har dessutom besökt Nalen flertalet gånger tidigare, alltid inför en fullsatt publik. Det är med andra ord ett kärt återseende när Tower of Power kommer hit lördag den 28 oktober.

Tower of Power består idag av:
Emilio Castillo – Kapellmästare/frontperson, 2:a tenorsax, sång
Stephen ”Doc” Kupka – Barrytonsax
Rocco Prestia – Bas
David Garibaldi – Trummor/slagverk
Roger Smith – Keyboards
Tom Politzer – 1:a tenorsax
Adolfo Acosta – Trumpet
Jerry Cortez – Gitarr
Sal Cracchiolo – Trumpet och trombon
Marcus Scott – 1:a sång

Dessutom: Soul Shack spinner vax före och efter konserten!

Denna konsert är stående.

OBS! Det finns flera oseriösa biljettsidor som köper upp biljetter och säljer i andra hand till ett oskäligt högt pris. Köp därför alltid din biljett via vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare. På så sätt är ni säkra på att betala korrekt pris samt att biljetten är giltig.

Stockholm

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar