Allan Rayman

Eventet har redan varit
Med lika mycket indie som rnb, anonymitet som genialitet, rock som soul är Allan Rayman en verklig raritet. Med en framgångsrik turné och två hyllade skivsläpp bakom sig åker han ut på del två av sin turné, som bland annat tar honom till Sverige och Stockholm. Biljettsläpp fredag 14 september klockan 10.00.

Det är sannerligen inte felaktigt att påstå att doldisen tillika geniet Allan Rayman dök upp från ingenstans. Född i en amerikansk småstad med enbart fyra invånare, men numera bosatt i Toronto, släppte han släppta sin debutskiva ”Hotel Allan” år 2016 utan någon större introduktion av sig själv. Och utan några större satsningar från hans skivbolag, indiebolaget Communion Music, lyckades Raymans musik ändå att sprida sig nästan infektiöst från högtalare till högtalare. I samma veva agerade han också support åt James Vincent McMorrow, vilket garanterade genererade en stor ström nysaliga fans.

När uppföljaralbumet ”Roadhouse 01” släpptes året efter var succén ett faktum och Rayman hade snabbt över 100 000 månatliga lyssnare på Spotify. Idag är den siffran mer än tre gånger så stor. I samma veva lyckades han även få en nominering i årets Juno Awards (Kanadas motsvarighet till exempelvis svenska Grammis) som Breakthrough Artist of the Year – ett pris som tidigare vunnits av artister som Drake, The Weeknd och Alessia Cara.

Men att beskriva Allan Rayman är svårt. Inte enbart då hans musik är helt omöjlig att beskriva i termer om genre, utan också då han sällan – om ens någonsin – ställer upp på intervjuer. Detta till trots är hans liveframträdanden inte i närheten lika anonyma; tvärtom är han känd för att bjuda på sig själv och leverera något verkligt unikt. Ungefär som hans musik.

Kanske är det just mystiken med Allan Rayman som gör att han lockat sanslöst många dedikerade fans och lyssnare till sig? I hans säregna musikaliska universum får musiken tala för sig. Kanske är det också bästa sättet att beskriva hans musik, genom att helt enkelt uppmana till att lyssna på den. Så när Allan Rayman intar Nalen Klubb onsdag den 28 november är det för första gången på svensk mark och något som ingen borde missa.

Denna konsert är stående.

OBS! Det finns flera oseriösa biljettsidor som köper upp biljetter och säljer i andra hand till ett oskäligt högt pris. Köp därför alltid din biljett via vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare. På så sätt är ni säkra på att betala korrekt pris samt att biljetten är giltig.

Stockholm

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar