Calexico

Tillbaka till Nalen! Calexico är ett av de mest uppskattade och hyllade livebanden i världen under de senaste decenniet. Deras makalösa musikalitet och säregna sätt att väva ihop indierock, morriconewestern, jazz, mariachi-trumpeter, country, ökenheta och psychedelia – hela tiden med ett sanslöst tex-mexgung i botten – har golvat både publik och kritiker. När nu deras nionde album släppts åker de återigen ut på Europaturné, med ett givet Stockholmsstopp i augusti.

I den eklektiska värld Calexico bygger ryms episk indierock, jangliga gitarrer, latinska rytmer, dansant pop, psychadeliskt kaos och vackra folksånger med samma självklarhet. Det senaste albumet The Thread That Keeps Us, och alltså nummer nio i ordningen, är som ett tidsdokument av just detta. Ett familjeporträtt som fångar alla delar av det Arizonabaserade bandets alla olika stilar, oförutsägbara infall, influenser och obegränsade kreativitet.

Denna gången fann gruppens frontfigurer Joey Burns och John Convertino inspiration och motivation i norra Kalifornien, vilket hade stor inverkan på albumet. Resultatet blev mindre polerat och mer stökigt än tidigare, och The Thread That Keeps Us är utan tvekan ett av Calexicos mest ambitiösa och mäktiga verk. En platta fylld av kaos, motsägelser och osäkerhet men också hopp, trygghet och förtröstan.

Senast Calexico besökte oss på Nalen var 2008 för en slutsåld och unisont hyllad konsert. Bandet består idag av Joey Burns, John Convertino, Martin Wenk, Jacob Valenzuela, Sergio Mendoza, Jairo Zavala Ruiz, och Scott Colberg.

BILJETTSLÄPP FREDAG 9 MARS KLOCKAN 10.00

Denna konsert är stående.

OBS! Det finns flera oseriösa biljettsidor som köper upp biljetter och säljer i andra hand till ett oskäligt högt pris. Köp därför alltid din biljett via vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare. På så sätt är ni säkra på att betala korrekt pris samt att biljetten är giltig.

Stockholm
Köp biljett

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar