Chris Robinson Brotherhood

Eventet har redan varit
Konserten är slutsåld!

Det amerikanska rock’n’roll-brödraskapet Chris Robinson Brotherhood kommer tillbaka till Stockholm och Nalen, med albumet Barefoot in the Head färskt i bagaget.

Efter 35 miljoner sålda album och hela 25 år i musikbranschen bestämde sig den legendariska rocksångaren Chris Robinson, som spelat i band som The Black Crows och New Earth Mud, att det var dags för något nytt. Sagt och gjort, tillsammans med vänner som Neal Casal (Beachwood Sparks, Ryan Adams, GospelbeacH) och producenten Thom Monahan (Vetiver, Devandra Banhart, Beachwood Sparks) satte han ihop ett brödraskap vars musik blandade en mängd olika musikstilar: rock, funk, blues, country och soul, och som samtidigt tangerade den tidlösa drömmen om Kalifornien.

Debutalbumet för denna nya konstellation kom 2012 i form av episka albumet Big Moon Ritual – ett psykedeliskt jam-inspirerat album där ingen låt var kortare än sju minuter. Tre månader senare var album nummer två ute och sedan dess har de fortsatt komma med nya giv i ett fasligt högt tempo.

När nu senaste albumet Barefoot in the Head släpptes i juli 2017 var det bandets femte i ordningen. Skivan rör sig mer mot funk och americana-hållet, med fantastiska texter och hög musikalisk nivå. Barefoot in the Head är ett album som befäster Chris Robinsons roll som något av en folklorist inom rock’n’roll-genren: låtarna blir som berättelser om mystiska karaktärer och scener som rör sig på gränsen mellan verklighet och fantasi.

Senast Chris Robinson Brotherhood spelade i Sverige var 2016 på Nalen med turnén An evening with Chris Robinson Brotherhood. Konserten fick då maxbetyg av recensenterna. DN:s recensent Nils Hansson beskrev CRB, som fansen kallar dem, ”som Grateful Dead, fast mer distinkt, med tydligare puls och framåtrörelse. Och med en ojämförligt mycket starkare sångare längst fram.”

Konserten den 11 mars är cirka 3 timmar lång med en paus.

Denna konsert är stående.

OBS! Det finns flera oseriösa biljettsidor som köper upp biljetter och säljer i andra hand till ett oskäligt högt pris. Köp därför alltid din biljett via vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare. På så sätt är ni säkra på att betala korrekt pris samt att biljetten är giltig.

EXTRAÖPPET I NALEN RESTAURANG!

I samband med den slutsålda konserten med Chris Robinson Brotherhood söndag den 11 mars öppnar vi upp Nalen Restaurang. Från klockan 16.30 står våra kockar redo med vår fulla à la carte-meny – men vi har också tagit fram ett extra bra erbjudande.

TVÅ RÄTTER 395 SEK
Fyra svenska klassiker
Skagenröra, gravad lax, Hasselbackspotatis och Västerbottenpaj

Nalens black & white på KRAV-biff
bearnaisesmör, tryffelsky, haricots verts, sötpotatispommes

eller
Skreirygg
forellsrom, vitvinssås, grillad fänkål, pressad potatis

Boka bord via hemsidan eller ring oss på 08-505 292 01. Ange vilket alternativ ni önskar i samband med bokning.

Stockholm

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar