Christian Kjellvander

+ Bo Mehr

Eventet har redan varit
I dessa tider, skuggade av mörka moln, fyllda av marginalisering och isolering är artister som Christian Kjellvander mycket nödvändiga för vår själsliga frälsning. Han omfamnar det främmande, okända och söker en känsla av medmänsklighet. Den 26 oktober släpps hans nya album "Wild Hxmans" och i anslutning till det ger sig även Christian ut på vägarna, med ett stopp på Nalen den 17 november.

Genom sju råa och övertygande låtar i gränslandet mellan folk, blues, americana och jazz talar Kjellvander till oss om avsked, flykt och sensationen i att anlända till en ny värld. Tillsammans med sitt band skapar 42-åringen ett sound som andas ett pulserande lugn, samtidigt som han slänger sig huvudstupa mellan intimitet och ett dynamiskt, djupt mörker. I stunder känns det som om musiken försvinner, för att sedan blixtsnabbt åter komma till ytan, glänsande transparent.

De mångfacetterade låtarna bärs upp av Christian Kjellvanders distinkta röst, som bär ekon av Leonard Cohen, Tim Hardin and David Sylvian. En röst, så smärtsamt närvarande, som lyser ännu starkare i den blixtrande övertygelsen om att känslor – rutinmässigt dolda i vardagen – kommer att stiga till ytan.

“Wild Hxmans” är inspelad i Christians hem och studio under en vecka i maj 2018 och släpps 26 oktober.

Support: Bo Mehr
Under pseudonymen Bo Mehr döljer sig Malmömusikern Erik Mellerstedt. Han har tidigare spelat med Nightmen, Marcus Norberg och The Disappointments och är en välkänd figur inom Malmös musikscen. I rollen som Bo Mehr frångår Erik sin vardagliga gestalt och får därmed chansen att utöva klassiskt artisteri. Erik förklarar att genom ”Bo Mehr” kan han ärligt uttrycka sina känslor om kärlek på ett sätt som han själv aldrig skulle våga. Resultatet blir romantiska ballader om livets skörhet och magi. Efter 2 uppmärksammade singlar släppte Bo Mehr sitt debutalbum ”Dreamer” den 21 september.

TIDER
20.00 Dörrarna öppnas
ca 20.30 Bo Mehr
ca 21.30 Christian Kjellvander

Denna konsert är stående.

OBS! Det finns flera oseriösa biljettsidor som köper upp biljetter och säljer i andra hand till ett oskäligt högt pris. Köp därför alltid din biljett via vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare. På så sätt är ni säkra på att betala korrekt pris samt att biljetten är giltig.

I samarbete med Luger

Stockholm

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar