Deer Tick

+ Joanna Barbera

Eventet har redan varit
Amerikanska Deer Tick, som i höstas släppte två efterlängtade fullängdsalbum, kommer till Stockholm och Nalen.

Med ung och raspig röst började amerikanska John McCauley redan som 19-åring åka kors och tvärs över sitt hemland med några hemsnickrade kassetter. Dessa långa resor skulle senare utmynna i Deer Tick. I samband med bandets officiella debut 2007 började Deer Tick jämföras med band som Modest Mouse och Bright Eyes, men det stod snabbt klart att gruppen var mer än bara så. Musiken tillhör oftast indierocken eller alt-countryn (det senare kanske beror på att frontmannen John McCauley tidigt lärde sig spela pedal steel) medan sången, å andra sidan, är oförskämt rak och hör bättre hemma i punken och grungen. Deer Tick står för en modern slags folk- och americanadoftande indierock och för varje skiva har bandet låtit experimentera med sitt sound, vilket ställdes på sin spets när de i höstas, från absolut ingenstans, släppte två album samtidigt.

Vol. 1 och Vol. 2 kom efter en nästa fyra års lång tystnad och låter Deer Tick visa upp sin fulla repertoar, samtidigt som skivorna kompletterar varandra väldigt väl. Vol. 1 är ett mer klassiskt Deer Tick-giv med folk-inspirerad gitarr, mjukt piano och rak sång. Vol. 2 är mer en flirt till punken och grungen – två genres som länge funnits representerade på repertoaren, men aldrig fått chansen att blomma ut.

Senast bandet besökte Sverige var 2014, då aktuella med sin fjärde skiva. Exakt vad bandet kommer att bjuda på när de intar Nalen Klubb återstår att se, men det blir garanterat en helt unik konsert med ett lika unikt band.

Support: Joanna Barbera

TIDER
Dörrar öppnas kl 20
ca kl 21 Joanna Barbera
ca kl 22 Deer Tick

Denna konsert är stående.

OBS! Det finns flera oseriösa biljettsidor som köper upp biljetter och säljer i andra hand till ett oskäligt högt pris. Köp därför alltid din biljett via vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare. På så sätt är ni säkra på att betala korrekt pris samt att biljetten är giltig.

Stockholm

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar