Donavon Frankenreiter

+ Jacob Douglas

Eventet har redan varit
I höst beger sig amerikanska beachfolk-artisten Donavon Frankenreiter ut på turné, med ett stopp här på Nalen den 27 september. Donavon slog igenom 2004 efter ett lyckat samarbete med artisten tillika vännen Jack Johnson, och har sedan dess bland annat gjort musik som blivit soundtrack till stora amerikanska serier som Lie to Me, filmer som Fantastic Four och Snakes on a plane samt haft en framgångsrik karriär som surfproffs.

Kalifornienfödda Donavon Frankenreiter får nästan beskrivas som en ung veteran på musikscenen – åtminstone sett till att han under en större del av sitt liv har varit en professionell surfare. Redan som 14-åring lyckades Donavon bli sponsrad av Billabong och flyttade till Hawaii för att satsa på surfkarriären. Väl där träffade han Jack Johnson, även han surfare och med ett stort musikintresse. Johnson valde till slut att satsa på musiken, Donavon på surfen, men när Johnson startade sitt egna bolag tog Donavon upp gitarren igen och solodebuten var ett faktum.

2004 släpptes hans självbetitlade debutalbum via Johnsons label, och singeln Free blev snabbt en favorit bland kritiker, fans och surfare världen över. Donavons tillbakalutade folkpop har sedan dess fortsatt att intressera, engagera och entusiasmera, och han har utvecklat ett sound som låter exakt precis som en perfekt sommardag.

Hans senaste skiva The Heart, som släpptes 2015, är den femte i ordningen och skiljer sig något från de tidigare albumen. Här har Donavon tillåtit sig att bli både ärlig och stundvis ledsen – inte minst på skivans sista låt California Lights, där pappans kamp mot leukemi utgör textens huvudfokus. Det är med andra ord en mer mångfacetterad Donavon Frankenreiter som kommer till Stockholm och Nalen torsdag den 27 september för en garanterat fantastiskt konsert.

SUPPORT: JACOB DOUGLAS
Finns ordet ‘multimusiker’? Det skulle i så fall vara ett passande epitet för Jacob Douglas. Redan som 14-åring inledde han sin musikkarriär som trummis och låtskrivare i indiebandet Sonjagon (då under namnet Stetson Hats). Efter en musikalisk uppväxt på Stockholms klubbscener under gymnasiet – följt av en fullängdsskiva och en EP – tog bandet Sonjagon paus 2014. Jacob bestämde sig för att prova på livet som soloartist och ställde sig på scen med sin barndomsgitarr och försökte låta som ett band. Sedan dess har Jacob hunnit komponera, spela in och producera två EP-skivor: ”Look Out From Schmidt” och ”Headlights Took Me In”, samt singeln “Olivia” och nya singeln “Heaven Hell”.

Denna konsert är stående.

OBS! Det finns flera oseriösa biljettsidor som köper upp biljetter och säljer i andra hand till ett oskäligt högt pris. Köp därför alltid din biljett via vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare. På så sätt är ni säkra på att betala korrekt pris samt att biljetten är giltig.

Stockholm

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar