Donovan Woods

Kanadas svar på Paul Simon, fast längre och inte riktigt lika bra – det är så Donovan Woods beskriver sig själv. Den uppenbara ödmjukheten har Woods överfört till sin drömska mysfolk, där hans hesa och stundvis försiktiga röst ändå får en enorm intensitet. I kombination med sina gripande texter, så blir Donovan Woods som gjord för liveformatet.

Woods växte upp i den lilla staden Sarnia utanför Ontario i Kanada, en stad där countrymusiken var störst, tätt följt av pop och folk. Ur kombinationen av de tre hittade Woods sin inspiration och receptet till sin musik: en minnesvärd melodi, ett vardagligt språk och relaterbara texter och berättelser. Hans debut kom 2007 med skivan The Hold Up, och trots att Kanada och singer-songwriters går hand i hand, så beskrevs Woods som en verkligt unik stjärna på den musikaliska himlen.

Utöver sin egna musik har Woods skrivit musik och text till flera stora artister, bland annat till countrystjärnan Tim McGraw. 2016 valde Woods även att göra en version på McGraws låt Portland, Maine, vilket snabbt seglade upp som en av Spotifys mest populära låtar 2016. Samma år vann han även priset som English Songwriter of the Year på Canadian Folk Music Awards med sin fjärde platta Hard Settle, Ain’t Troubled och tack vare ett gäng stora Spotify-listor, som Your Favorite Coffeehouse med en halv miljon följare, började Woods uppmärksammas även internationellt.

Nu är det femte albumet på väg. Skivan Both Ways släpps i slutet på april och som ett smakprov har singlarna All Mine och Burn that Bridge släppts. Just den senare fick en enormt hyllad och uppskattad musikvideo, regisserad av Riley Burghall, där man får följa två män i en stormig men kärleksfull relation. Se den här längre ned!

BILJETTSLÄPP TORSDAG 8 MARS KLOCKAN 09.00

Denna konsert är stående.

OBS! Det finns flera oseriösa biljettsidor som köper upp biljetter och säljer i andra hand till ett oskäligt högt pris. Köp därför alltid din biljett via vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare. På så sätt är ni säkra på att betala korrekt pris samt att biljetten är giltig.

Stockholm
Köp biljett

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar