Donovan Woods

Adam Barnes

Eventet har redan varit
Kanadas svar på Paul Simon, fast längre och inte riktigt lika bra – det är så Donovan Woods beskriver sig själv. Den uppenbara ödmjukheten har Woods överfört till sin drömska mysfolk, där hans hesa och stundvis försiktiga röst ändå får en enorm intensitet. I kombination med sina gripande texter, så blir Donovan Woods som gjord för liveformatet.

Trots stjärnstatus i hemlandet Kanada är Donovan Woods något av en doldis här i Sverige. Woods växte upp i den lilla staden Sarnia utanför Ontario i Kanada – en stad där countrymusiken var störst, tätt följt av pop och folk. Ur kombinationen av de tre hittade Woods sin inspiration och receptet till sin musik: en minnesvärd melodi, ett vardagligt språk och relaterbara texter och berättelser. Hans debut kom 2007 med skivan The Hold Up, och trots att Kanada och singer-songwriters går hand i hand, så beskrevs Woods redan då som en verkligt unik stjärna på den musikaliska himlen.

Utöver sin egna musik har Woods skrivit musik och text till flera stora artister, bland annat till countrystjärnan Tim McGraw. 2016 valde Woods att göra en egen version på en låt han skrivit till McGraw: Portland, Maine, vilket snabbt seglade upp som en av Spotifys mest populära låtar 2016. Samma år vann han även priset som English Songwriter of the Year på Canadian Folk Music Awards och tack vare ett gäng stora Spotify-listor, som Your Favorite Coffeehouse med över en halv miljon följare, började Woods uppmärksammas även internationellt.

Nu har Donovan släppts sitt femte fullängdsalbum Both Ways – en fantastisk skiva där han rör sig mellan såväl intimt som storslaget, och kombinerar country med folk på bästa tänkbara sätt. Onsdag den 30 maj kommer Woods för första gången till Sverige och Stockholm, för en intim konsert på nya Nalen Klubb i Stockholm.

SUPPORT: ADAM BARNES
Singersongwritern Adam Barnes påminner på sätt och vis mycket om Donovan Woods då musiken är enkel men vackert uppbyggd, och med relaterbara texter, fyllda av mening och eftertänksamhet. Den stora skillnaden? Barnes är brittisk.

Biljett i dörren kostar 215sek

Denna konsert är stående.

OBS! Det finns flera oseriösa biljettsidor som köper upp biljetter och säljer i andra hand till ett oskäligt högt pris. Köp därför alltid din biljett via vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare. På så sätt är ni säkra på att betala korrekt pris samt att biljetten är giltig.

Stockholm

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar