Fatherson

+ Division 7

Eventet har redan varit
Fathersons blomstrande karriär är en sann påminnelse om att det inte finns någon maskin i världen som kan ersätta ren talang och äkthet. Fatherson är ett band som inte tagit några genvägar för att komma dit de är idag; en slags succéhistoria byggd på word-of-mouth-omvandlingar.

Fathersons rötter kommer från den skotska staden Kilmarnock, där Ross Leighton (sång & gitarr), Marc Strain (bas) och Greg Walkinshaw (trummor) var skolvänner. Två år innan de ens släppt sitt första album sålde de ut på arenor med 600 personer i kapacitet. Men så kom ett debutalbum under 2014, I’m an Island, och hela världen fick stifta bekantskap med Fathersons artikulerande, breda och känslomässiga rock.

Deras popularitet nådde högre höjder i samband med utgivandet av Open Book på Easy Life Records (en underavdelning till Sony Music) under sommaren 2016. Samtidigt gick de rakt in på plats nr.2 i den skotska albumlistan. Där befann sig Fatherson mellan Paul Simon och Coldplay, och Beyoncé fick nöja sig med en fjärdeplats.

Nu har bandet begett sig in i studion igen för att i september släppa nya skivan Sum of All Your Parts. Av första singelsläppet Making Waves att döma är det ett sensationellt album vi har att vänta. I samband med albumsläppet beger de sig ut på en turné som stannar på Nalen Klubb den 22 oktober.

Andra höjdpunkter i Fathersons karriär inkluderar förband till Kings of Leon i Wien och en utsåld spelning på den legendariska Glasgow Barrowlands. De har också spelat i Storbritannien och Europa med Biffy Clyro, Twin Atlantic, Enter Shikari, Skräckkanin och Augustines.

Support: Division 7
Division 7 är ett osignat band från Stockholm som har spelat ihop sedan 2015, och som spelar soulinfluerad pop med tydliga melodier. Bandet har sedan starten byggt upp en stor låtkatalog och har hittills själva producerat och släppt tre singlar som finns på Spotify. Live är de svängiga och har hög energi, och på kort tid har bandet byggt upp ett fint samspel med sin publik som i princip har vuxit i storlek för varje spelning. Bandet har i år gjort tiotalet spelningar, bland annat på på PSB i Stockholm och på Barn- och ungdomsfestivalen i Köping.

TIDER
19.00 Dörrarna öppnas
ca 20.00 Division 7
ca 21.00 Fatherson

Denna konsert är stående.

OBS! Det finns flera oseriösa biljettsidor som köper upp biljetter och säljer i andra hand till ett oskäligt högt pris. Köp därför alltid din biljett via vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare. På så sätt är ni säkra på att betala korrekt pris samt att biljetten är giltig.

Stockholm

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar