Grant-Lee Phillips

Eventet har redan varit
Amerikanska singersongwritern Grant-Lee Phillips, tidigare frontman i gruppen Grant Lee Buffalo och bland annat känd från tv-serien Gilmore Girls, kommer till Nalen Klubb för en intim konsert i november, med albumet Widdershins färskt i bagaget.

Grant-Lee Phillips slog igenom under tidigt 90-tal som frontman i gruppen Grant Lee Buffalo. Trots att samtliga av bandets fyra album hyllades unisont, och singlar som Fuzzy och Truly, Truly blev stora hits, tog gruppen beslut om att gå skilda vägar, och Grant-Lee påbörjade sin solokarriär.

2000 kom solodebuten i form av Ladies’ Love Oracle, och succén var nästan omedelbar. Grant-Lee Phillips lyckades dessutom få en roll i den omtyckta tv-serien Gilmore Girls som stadens trubadur, vilket banade väg för uppföljarplattorna Mobilize (2001) och Virginia Creeper (2003). Sedan dess har solokarriären fortsatt uppåt och särskilt albumet The Narrows (2016) befäste och bekräftade vilken ledande roll Grant-Lee har inom den amerikanska singersongwriter-genren.

När Phillips nu släppt skivan Widdershins, album nummer nio i ordningen (om man räknar in hans cover-album Nineteeneighties), är det med en något mer politisk touch. Ilskan över den amerikanska presidenten fick nämligen Phillips att på endast fyra dagar färdigställa skivan. Musiken är fortfarande en kombination av americana, folk och stundvis pop, och precis som alltid med Grant-Lee: en fantastiskt välkomponerad rad låtar som talar till såväl hjärtat som hjärnan. Fredag den 16 november får vi chans att se honom live på Nalen Klubb.

BILJETTSLÄPP KL. 10.00 ONSDAG 25 APRIL

Denna konsert är stående.

OBS! Det finns flera oseriösa biljettsidor som köper upp biljetter och säljer i andra hand till ett oskäligt högt pris. Köp därför alltid din biljett via vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare. På så sätt är ni säkra på att betala korrekt pris samt att biljetten är giltig.

Stockholm

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar