Ibeyi

+ VAZ

Eventet har redan varit
Systrarna Díaz, som tillsammans utgör Ibeyi, kommer till Nalen! Ibeyi har tagit världen med storm med sin globala, urbana musik, inspirerad av Afrika, Kuba, Paris ... Ibeyi står för något nytt och unikt, och med två hyllade album i ryggen kommer de äntligen tillbaka till Sverige. Biljetter släppta!

De sjunger både på franska och engelska, skapar musik med spirituella böner som utgångspunkt och inkluderar också nigerianska yoruba-ramsor. När det finns plats eller behov hittar även spanska in. Influenserna är många vilket kan förklaras såhär: systrarna Lisa-Kaindé och Naomi Díaz är födda i Paris och kallar Frankrike hem, de bodde ett par barndomsår på Kuba och hälsar på årligen, de har nigerianska rötter från pappa och en fransk-venezuelansk mamma med tunisisk härkomst. De är globala barn som hämtar inspiration från alla möjliga musikaliska uttryck när de skapar vackra verk tillsammans som Ibeyi.

Deras musik finns tack vare generationer av möten, möten som har lett till förälskelser, förälskelser som har lett till att nya liv har skapats och förts in i världen, att kulturer har mötts och sammanflätats under de svåraste av förhållanden. Med stor kärlek till soul och R&B har Ibeyi på sina två album, den självbetitlade debuten från 2015 och den hyllade uppföljaren Ash från 2017, skurit ut en väldigt speciell del av musikvärlden för sig själva att frodas inom. Spelningen på Nalen blir den första på svensk mark sedan 2015.

Support: VAZ
Med innovativa beats, förtrollande texter och ett hårt skruvat melodispråk visar VAZ gång på gång varför de är Sveriges mest intressanta producenter just nu. Deras låtar byggs på inspiration hämtad från systrarnas kapverdiska arv och dess klassiska musikstilar Morna, Funaná och Batuque. Detta mixas med melodier och texter som tydligt speglar de kulturella kontrasterna i systrarnas uppväxt på den svenska västkusten.

Systrarna har producerat och skrivit låtar till en gedigen skara svenska artister och har hörts på skivor av Titiyo, Jonathan Johansson, Johnossi, Sakarias och Ison & Fille för att nämna några. Duon har i år bl.a.producerat Beatrice Elis senaste singel “Careful” såväl som Gnuccis singel “It’s OK”.

Tider
20.00 Dörrarna öppnas
ca 20.30 VAZ
ca 21.30 IBEYI

Denna konsert är stående.

OBS! Det finns flera oseriösa biljettsidor som köper upp biljetter och säljer i andra hand till ett oskäligt högt pris. Köp därför alltid din biljett via vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare. På så sätt är ni säkra på att betala korrekt pris samt att biljetten är giltig.

Stockholm

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar