Iron & Wine

Pale Honey

Eventet har redan varit
Äntligen kommer indiefavoriten till Nalen – och med fullt band! Ren genuin amerikansk sång och låtskrivarkvalitet av högsta klass, det är Iron & Wine det. Lägg till ett imponerande skägg, ett fullt band och ett nysläppt album som hyllats av både fans och kritiker, så är konceptet inför konserten med Iron & Wine glasklart.

Med sin hyschade om än expressiva stämma skapar Iron & Wine verkligt tidlösa låtstycken. Genom att låta den ackompanjeras av en akustisk gitarr får han tid och rum att försvinna, och det som började som ett sovrumsprojekt har nu utvecklats till en blomstrande karriär fullproppad av skönljudande höjdpunkter.

Efter att ha blivit upptäckt av skivbolaget Sub Pop i samband med ett hyllat debutalbum 2002, så var det egentligen med album nummer två som saker började ta fart för Sam Beam och hans Iron & Wine-projekt. Albumet Our Endless Numbered Days är ett giv som på många sätt definierade indiefolken på 00-talet, och som fick Beam att jämföras med artister som Nick Drake och Simon & Garfunkel. I samma veva började hans musik att användas i flertalet filmer (In Good Company, Twilight, I’m Not There) och TV-serier (O.C, Grey’s Anatomy, L Word, One Tree Hill) – just på grund av dess förmåga att sätta ord på känslor och förklara det som annars känns omöjligt att förklara.

Den 25 augusti släppte Iron & Wine sitt sjätte studioalbum – tematiska Beast Epic – som på kort tid kan räknas som ett av årets starkaste indiesläpp och som tycks skapat för att höras live. Med det färskt i ryggen står det även klart att Sam Beam kommer till oss på Nalen för första gången torsdag den 18 januari.

Denna konsert är stående.

OBS! Det finns flera oseriösa biljettsidor som köper upp biljetter och säljer i andra hand till ett oskäligt högt pris. Köp därför alltid din biljett via vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare. På så sätt är ni säkra på att betala korrekt pris samt att biljetten är giltig.

Stockholm

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar