Kajsa Grytt

Eventet har redan varit
Från att under 80-talet ha lirat punk med gruppen Tant Strul till att idag vara en av landets mest uppskattade artister – det är Kajsa Grytt det. Med en bred repertoar inom musiken, och flera egenskrivna böcker och manus, är Kajsa nu aktuell med både ny musik och litteratur, och den första september kommer hon till Nalen Klubb.

Kajsa Grytt började sin musikaliska karriär redan som 16-åring då hon startade sitt första band Kasern 9. Dock var det först nio år senare med gruppen Tant Strul (där Kajsa först spelade gitarr och sedan frontade som sångerska) som karriären tog full fart. Efter flera skivor och turnéer med Tant Strul började Kajsa först spela som en duo tillsammans med Malena Jönsson för att sedan gå över till en solokarriär. Och vilken karriär!

Förutom artist är Kajsa Grytt även författare och har skrivit manus till fem pjäser, en poesibok, en barnbok och snart två romaner. Hon har också haft flera andra framgångar, så som samarbeten med Åhléns och Diana Orving, och fick enorm mycket uppskattning när hon 2014 medverkade i TV4:s Så mycket bättre.

Än är det inte slut – ett nytt album är nämligen på väg. Med de uppmärksammade släppen av singeln Bron, den feministiska kampsången Mina Girls och albumtitelspåret Kniven i Hjärtat gav Kajsa Grytt en stark försmak av vad som komma skall. Det är första gången Kajsa, som snart firar 40 år som artist, släpper en skiva i egen regi och på helt egna villkor.

Hennes kommande album släpps den 13 april och skivans tema är hela det universum av bilder, känslor och längtan som samlats i kroppen när en levt länge. Att åren gör många teman mycket råare. Sånt som kunde vara rörande men konventionellt att skriva om som ung, känns nu utmanande och nästan farligt att sätta ord på och sjunga i låtar. Som längtan härifrån, eller bönen om att aldrig dö, den stora kärleken man aldrig fick, eller härlig utlevande sex. Samma sak med politisk ilska och feministisk kaxighet.

Denna konsert är stående.

OBS! Det finns flera oseriösa biljettsidor som köper upp biljetter och säljer i andra hand till ett oskäligt högt pris. Köp därför alltid din biljett via vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare. På så sätt är ni säkra på att betala korrekt pris samt att biljetten är giltig.

Stockholm

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar