Klubb Bodytåget

Eventet har redan varit
Efter ett års magasinering i servicehallen är Bodytåget åter på banan. I juni stoppar vi på Nalen Klubb och bjuder på inte mindre än tre sköna band. Eftersom Nalen Klubb varit stängd för ombyggnad blir detta första tillfället att kängdansa in den nya Nalen Klubb!

Bodytåget är en klubb som är inriktad på old school-EBM och som arrangerats sedan drygt 10 år tillbaka på ett gäng olika ställen, varav de senaste åren på Nalen Klubb. Bodytåget är en del av Bodyfest, Sveriges ledande EBM-festival som sedan ett antal år tillbaka har ägt rum på Nalen.

Implant (BE)
Belgiska Implant är med sina nio album och otal EPs inga nybörjare inom scenen. Bandet bildades 1992 när Len Lemeire och Geert Machtelinck gick på universitet. Geert är inte kvar i bandet längre utan numera består bandet förutom av Len och av Jan D’Hooghe. Tanken med Implant var varit att sprida arvet av den belgiska EBM-scenen vidare, vilket de har lyckats med. För en viss Jean-Luc De Meyer räckte det med att höra en Implant-låt innan han ville bilda 32CRASH tillsammans med Len och Jan. För ett par år sedan spelade 32CRASH för första gången i Sverige och på Bodytåget den 2a juni är det dags för Implant att göra detsamma. Missa inte chansen att se dessa belgiska veteraner!

V▲LH▲LL (SE)
Vi vill glatt presentera inga mindre än V▲LH▲LL som efter ett stort erkännande internationellt kör sin tredje Sverige-spelning på Bodytåget. V▲LH▲LL drog igång 2012 och utgör gräddan av Sveriges Witch House scen. Vilka de är har vi ingen aning om men vi har längtat efter att äntligen få genomföra bokningen. Med sin nya platta Grimoire öppnar de upp för en bredare publik, och vi vet att de kommer skrämma skiten ur oss med sin hemsökta variant av häxhouse, neofolk och industri.
Framträdandet kommer minst sagt bli utöver det vanliga.

Guilt Trip (SE)
En av trotjänarna i Sveriges undergroundscen som hängt i sedan början på 90-talet. Först under namnet Chirurgie Esthetique som figurerade på en del obskyra samlingar på kassett och CD samt under egna kassett-släppet “Encore une Foi”. Sedan bytte de namn till Guilt Trip och släppte själva första plattan “Reborn” 1999. Med industriella tongångar som rör sig i samma skola som Numb och Skinny Puppy har Kalle Lindberg och Magnus Nilsson släppt hela 7 album med Guilt Trip genom åren. Den senaste plattan, “Body:Parts”, är ett dubbelalbum som kom i slutet av förra året och detta kommer bli bandets första spelning med att lufta det nya materialet. Förbered er på en riktigt mörk och intensiv spelning.

VAR: Nalen Klubb
NÄR: 2 juni
250 kr i dörren eller förköp via nalen.com
18 år

Stockholm

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar