Klubb DÖD: 1919 (UK)

Eventet har redan varit
Tråkigt nog uteblir Rendez Vous då de av okänd anledning valt att ställa in sin medverkan. Kvällen kommer fortfarande att bli av med 1919 (UK) på scen. Alla som till och med den 27 september har köpt biljett erbjuds möjlighet till återköp om ni ej vill gå på eventet. Kontakta isåfall Tickster senast den 5 oktober. Köpt biljett gäller dock fortfarande till evenemanget som kommer att bli en underbar kväll för dig som uppskattar mörk musik med undergorund- och DIY-anda.

▲ 1919 (UK)
1919 är bandet som får alla gothentustiasters armhår att resa sig. Med en start 1980 i Bradford har de försett oss med tung, melodisk och intensiv dansmusik. Bandet bidrog till att forma det som blev gothgenren. 2014 var året då gitarristen Mark Tighe återförenade 1919 med nya sångaren Rio Goldhammer i spetsen. I 2015 återförenades de med originaltrummisen Mick Reed och sista biten i pusslet blev basisten Karl Donner. Sedan dess har de avverkat två Europaturnéer, släppt en liveskiva, en fullängdare och en EP. I januari 2017 gick Tighe bort i cancer och lämnade ett stort hål efter sig, men med en fast beslutan om att bandet skulle fortsätta. Med sin nya gitarrist Sam Evans får ni se ett band med en stark “the show must go on”-mentalitet!

1919 har försett oss med hits som Caged, Repulsion och Wolf Cry som får vilken stel gammelgoitare som helst att svettas in myggjagarna. Nu är de åter aktuella med sitt kritikerrosade album Bloodline som släpptes i fjol. Missa inte chansen att se dem för första gången i Stockholm!

Denna konsert är stående.

Biljett i dörren kostar 200 SEK

Stockholm

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar