1919 (UK) + Rendez Vous (FR)

Klubb DÖD är Stockholms förnämsta klubb för dig som uppskattar mörk musik med underground- och DIY-anda. Klubb DÖD ger er de senaste och mest briljanta akterna inom scenen. Denna kväll: brittiska 1919 och franska Rendez Vous!

▲ RENDEZ VOUS (FR)
För fyra år sedan släppte Parisbaserade Rendez Vous sin massivt dansanta första självbetitlade EP som direktkvalade in dem att öppna för Lust for Youth. Sedan dess har de släppt ännu en hyllad EP, Distance, på det italienska skivbolaget AVANT! (Cult of Youth, King Dude, Qual, Veil of Light). Musikmässigt kommer man inte undan en jämförelse med landsfränderna Frustration och Charles de Goal men även samtida Sextile. Tänk en blandning av synthpunk och postpunk, melankoliskt men med ett otroligt driv. Anarki, ösiga synthar och gitarrslingor som får Robert Smith att gråta.

▲ 1919 (UK)

1919 är bandet som får alla gothentustiasters armhår att resa sig. Med en start 1980 i Bradford har de försett oss med tung, melodisk och intensiv dansmusik. Bandet bidrog till att forma det som blev gothgenren. 2014 var året då gitarristen Mark Tighe återförenade 1919 med nya sångaren Rio Goldhammer i spetsen. I 2015 återförenades de med originaltrummisen Mick Reed och sista biten i pusslet blev basisten Karl Donner. Sedan dess har de avverkat två Europaturnéer, släppt en liveskiva, en fullängdare och en EP. I januari 2017 gick Tighe bort i cancer och lämnade ett stort hål efter sig, men med en fast beslutan om att bandet skulle fortsätta. Med sin nya gitarrist Sam Evans får ni se ett band med en stark “the show must go on”-mentalitet!

1919 har försett oss med hits som Caged, Repulsion och Wolf Cry som får vilken stel gammelgoitare som helst att svettas in myggjagarna. Nu är de åter aktuella med sitt kritikerrosade album Bloodline som släpptes i fjol. Missa inte chansen att se dem för första gången i Stockholm!

Denna konsert är stående.

Stockholm
Köp biljett

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar