Klubb DÖD 5-års jubileum!

Eventet har redan varit
KLUBB DÖD fyller 5 år och det ska firas med pompa och ståt! Vi bjuder in till en helkväll med fyra akter från den svenska 80-talsscenen, fyra band som har varit väldigt viktiga för postpunkrörelsen och som skapat och format dess unika sound. En nostalgikväll och ett återbesök för de som var med när det begav sig likväl som en unik chans för de yngre att få uppleva en del av svensk musikhistoria. Varmt välkomna!

▲ MEMENTO MORI – Eskilstuna
Memento Mori är tillbaka!!! Klubb DÖD är vansinnigt stolta över att kunna presentera dessa legendariska postpunkare till sitt 5-års jubileum.

Memento Mori är en svensk musikgrupp från Eskilstuna som på 1980-talet associerades med den svenska postpunkrörelsen. Under 1980-talet släppte Memento Mori tre fullängdsalbum, fyra singlar och en livespelning på split-kassettband tillsammans med Camouflage. Memento Mori bildades i Eskilstuna i början av 1980-talet. Efter ett första år som punkband började de snart att forma sin egen högst personliga postpunk-stil: en rytmisk baserad musik pådriven av bandets trummis Johan Mörén, toppat av extra slagverk, elaka gitarrer, sax och med en funkbas i botten. Musiken arbetades fram kollektivt och texterna skrevs av bandets sångare Tom Holmlund. I sitt första pressmeddelande skrev gruppen: “Texterna är mycket viktiga, men de ska gå hand i hand med musiken för att tillsammans ge en psykisk/fysisk upplevelse, helt enkelt uppmana till både eftertanke och dans”. Gruppen upplöstes 1990, 2007-2008 återbildades de tillfälligt och gjorde ett antal spelningar. Nu är de tillbaka!!!

Diskografi (Album):
1983 Jag… Snäll
1984 Vännerna ‎(Memento Mori/Camouflage)
1984 Detta Är Paradiset ‎
1989 Våga Leka ‎

▲ KAI MARTIN & STICK! – Göteborg
Ett band som har betytt väldigt mycket för den svenska postpunken sedan tidigt 80-tal då de turnerade flitigt och släppte 4 fantastiska album på 5 år. Gruppen lades på is i slutet av 1985 och återuppstod så sent som 2013, 2016 släpptes det kritikerrosade albumet ‘Utan Titel’. Efter en helt fantastisk konsert av Kai Martin & Stick! på Klubb DÖD den 4 november 2016 är vi minst sagt sugna på att få ha dom hos oss igen!

Efter att ha varit inspirerade av jazzrock och progg drabbades Kai Martin 1977 av punkens energi. Den 1 april bildades Stick av Kai Martin och Peter Alfredsson (Bryx) innan man i augusti 1979 bytte namn till Kai Martin & Stick! Gruppen bestod vid denna tid av Kai Martin (sång), Tony Vibrato (Mats Landahl) (klaviatur), Peter Bryx (elgitarr, sång), Gomer Explensch (Ola Brunius) (sax), Rasta-Kaj Farai (Kaj Edanius) (bas) och Ronny Jotten (Svensson) (trummor).
Idag består gruppen av Kai Martin, Georg (Jörgen) Cremonese (ex-Whipped Cream), Gomer Explensch (Ola Brunius) och filmjournalisten Ronny Rock (Svensson). Nya i bandet är Markus Larsson och Alexander Gabay.

Diskografi (Album):
1980 Biomusik
1982 Röd Plåt
1983 Simmarna
1985 Uppståndelse! ‎
2016 Utan Titel ‎

▲ SYSTER LYCKLIG – Stockholm
Syster Lycklig är ett postpunkband från Stockholm som var aktiva 1982–1985 och återuppstod sedan 2017.

Syster Lycklig bildades hösten 1982. Petter Brundell från upplösta Ståålfågel började tillsammans med Anders Jansson och en rytmmaskin. Rytmmaskinen byttes snart ut mot Anders Lönnkvist, en jämtlänning som ursprungligen kom från Östersundsbandet Myrbein, men som senare spelade med Skallarna.
Scendebuten skedde på Konstfack i Stockholm tidigt 1983, och därefter blev det spelningar både i och utanför Stockholm. Hösten 1983 fick bandet kontakt med producenten Tomas Gabrielsson som erbjöd Syster Lycklig ett skivkontrakt. Debut-LP:n Syster Lycklig spelades in i januari 1984. Ett år senare, våren 1985, släppte bandet även en Mini-LP, Dörren till sommaren. Strax därefter splittrades Syster Lycklig. Sedan hösten 2017 är Syster Lycklig tillbaka och spelar tillsammans igen.

Diskografi (Album):
1984 Syster Lycklig
1985 Dörren Till Sommaren

▲ STORMAVD. – Stockholm
Legendariska Stockholmsbandet Stormavd (Stormavdelningen) verkade under några år i slutet av 80-talet och släppte en vinylsjua och en EP på Studio Otukt. Kvartetten bestående av Bjarna Sjöstrand, Olis Olstveten, Pär Wickholm och Påål Olstveten verkade i Täby, Roslagsnäsby på det klassiska Vita huset.

DJ: Robert Strömqvist (Dj Robest) + Albin Nygren (Dj Albin)

Stockholm

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar