Klubb Indra

Indra Tjejjour blir Indra Queer, Trans & Tjejjour! Fira detta på KLUBB INDRA som hålls på Nalen den 8 september – Indras egna fest för att uppmärksamma och fira att de fyller 10 år samt lansera sitt nya namn och logga.

Det blir en magisk kväll med tunga uppträdanden, DJ och dans hela natten. Under kvällen finns det även chans att köpa sprillans ny merch från Indra med nya loggan och grafiska utseende; alla pengar som kommer in går oavkortat till Indras trans och queer-inkluderingsarbete.

På scenen under kvällen: LASH och LIZETTE LIZETTE!

LIZETTE LIZETTE

2017 inleddes med förstasingeln “Rest” vilken gjorde omedelbar succé och hamnade på både Zero Magazines och Popmuziks topplistor för 2016. Även Fredrik Strage hyllade singeln och skrev ”Förra veckan kom tydligen Leigh Bowery ner från himlen och gav en bröstprydd jacka till det nya stjärnskottet Lizette Lizette. Respekt.” Därefter kom andrasingeln “Easy street” som även den imponerade och plockades upp av den brittiska musikbloggen Pop Justice och av Sveriges Radio P5. Till sist kom det efterlängtade albumet “Queerbody”, som enligt BON Magazine, Aftonbladet musik och Zero Magazine lyckades leva upp till förväntningarna. Som uppföljning kom singeln ”Sober Up” i början av sommaren och blev snabbt den populäraste. Tack vare den har nu även resten av världen börjat få upp ögonen för Lizette Lizette. I oktober släpptes den senaste singeln ”Trendslav” som överraskade med en svensk låttext och beskrivits som ett elektroniskt och mörkare Kent. Kort efter singelsläppet nominerades Lizette till ”Årets Pop” och ”Årets Nykomling” i Gaffa-priset.

Tillsammans med Lisa Pyk på syntar och Aili Markelius på drumpads förmedlar de en oförutsägbar liveshow och en uppenbarelse som skulle kunna beskrivas ”som om Marilyn Manson ätit upp Britney Spears.”

LASH
Sabina och Anfa Lashari är systrarna som med synkroniserat rapflow dekonstruerar hiphop för att skapa sin egen plats. Som duon LASH hittar de sin konstnärliga röst i ett hiphopklimat som tills för bara några år sedan förnekade det som var icke-norm, icke-man, icke-straight. Uppväxten präglades av drogmissbruk, kriminalitet, hemlöshet och en upprorisk familj på randen till kollaps. Men samtidigt fick de uppleva systerskapets oändliga styrka. Burna av varandra överlevde dem uppväxten. Anfa skrev in sig
själv på behandlingshem och Sabina började så småningom jobba med ungdomar på en fritidsgård. Under tiden började de använda rappen som poetisk terapi; ett sätt att badda såren och samtidigt göra dem till en konstform.

2015 upptäcktes systrarna av Silvana Imam i tävlingen ”Nästa nivå”. De reste till Paris och spelade in debutsingeln ”Två fingrar”, hittade sitt kreativa flow i en
studio i Malmö och skrev en nästintill fullständig EP på en natt. Texterna brann i huvudet.

LASH musik är en stridsförklaring. Inte bara mot invanda könsnormer, utan mot hela den heterosexuella spelplanen och samhället som sådant. De fuckar hela gamet med två fingrar. Men trots hettan, insprängd i ett genreöverskridande beatuniversum av såväl afrobeat som gangstarap, förlorar texterna aldrig i solidaritet.

Stockholm
Köp biljett

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar