Lady A & Nellie Tiger Travis

Eventet har redan varit
Konsert inställd.
På grund av hälsoskäl så tvingas Nellie Tiger Travis avvika från sin Sverigeturné tidigare än beräknat.
Till följd av detta så ställs konserten med Lady A & Nellie Tiger Travis in.
Alla biljetter återbetalas. Köpta biljetter återlöses automatiskt till det kort eller Swish-kopplade konto som användes vid köpet.

Lady A
Hon har jämförts med artister som Tina Turner och Chaka Khan – sångerskan Lady A från Seattle kommer tillbaka till Sverige med sin högenergiska blues, soul, funk och gospel!

Lady A är ett yrväder både på och utanför scen och rör sig obehindrat mellan blues, funk och gospel med en fantastisk publikkontakt och scennärvaro. Hon har framträtt tillsammans med artister som Denise LaSalle, Little Milton, Shemekia Copeland, Dr John, Bobby Rush och många fler. Dessutom har Lady A mottagit en mängd hyllningar för sin musik, bland annat nominerades hennes första album från 2010 till Blues Music Award och hennes andra album till den bästa självproducerade cd-skivan av Washington Blues Society. Hon mottog även nomineringen av Washington Blues Society i kategorin 2013 Best Performer m.m.

Nellie backas denna kväll upp av Sveriges flitigaste pickupband Top Dogs.

Nellie Tiger Travis
Med sin eldiga, kraftfulla sång och oemotståndliga scenkarisma har den här blues- och southern soul-sångerskan från Mississippi fyllt festivaler och klubbar runt om i världen. Hon har sina rötter i gospelmusiken och hämtar sin inspiration från artister som Big Mama Thornton, KoKo Taylor and Etta James.

Nellie växte upp under 60-talet i Mound Bayou, Mississippi i en familj där kyrkan och gospelmusiken var en naturlig del av vardagen. Hon uppfostrades främst av sin mormor som också var präst och sjöng i kyrkan. Flera av hennes familjemedlemmar var sångare och musiker och hon började sjunga i kyrkan redan som femåring. Efter att ha siktat mot en karriär som skådespelerska, vann slutligen hennes kärlek till musiken och hon gjorde sig ett namn på Chicago-bluesscenen där hon delat scener med några av de största (inklusive Buddy Guy, Bobby Rush, Otis Clay och Little Milton.

Sedan Nellie släppte sitt debutalbum 2000 har hon frontat några av de tajtaste Chicago-bluesbanden i världen, fyllt klubbar och headlinat festivaler runt om i världen. Från Japan, Grekland, Italien, Tyskland, Brasilien och hela vägen tillbaka till sin hemstad i Mississippi, knockar Nellie ut publiken med sina framträdanden. Hon vunnit flera utmärkelser för både hennes framträdanden och hennes egenskrivna musik, bland annat utnämndes hon till “Entertainer of the Year” i en läsarundersökning i Chicago Weekly Newspaper New City.

OBS! Det finns flera oseriösa biljettsidor som köper upp biljetter och säljer i andra hand till ett oskäligt högt pris. Köp därför alltid din biljett via vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare. På så sätt är ni säkra på att betala korrekt pris samt att biljetten är giltig.

Stockholm

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar