Laura Veirs

+ Led to Sea

Eventet har redan varit
En av den amerikanska folkscenens främsta låtskrivare och indiefolksångerskor kommer till Nalen! Laura Veirs har flertalet lyckade samarbeten och soloprojekt bakom sig, och när hon nu släppt sin tionde skiva The Lookout beger hon sig ut på en turné som stannar i Stockholm den 21 oktober.

Portlandbaserade Laura Veirs är en enastående låtskrivare och folkindiesångerska som fick sitt genombrott med kritikerhyllade albumet Carbon Glasier och som byggt upp en imponerande rad album under snart 20 år. Nya plattan The Lockout är det 10:e i raden: en utsökt samling folkpop av ädlaste kvalitet om skörheten i livets mest värdefulla saker. Albumet är återigen producerat av Veirs samarbetspartner och äkta make, den Grammynominerade mästerproducenten Tucker Martine (just nu hyllad för First Aid Kits nya album och som tidigare jobbat med My Morning Jacket, Neko Case, The Decemberists och Karl Blau).

The Lookout skrevs och spelades in efter det lyckade och hyllade samarbetet med k.d. lang och Neko Case i superfolkprojektet case/lang/veirs och deras självbetitlade debutplatta. På nya skivan integrerar Veirs den spontana kreativiteten med samarbete med sitt eget självdisciplinerade låtskrivande; de tolv sångerna är resultatet av dagligt arbete med sitt låtskrivande under ett års tid. Resultatet är ett av Laura Veirs starkaste album i karriären och förutom Tucker Martine spelar bland annat Karl Blau och Steve Moore (First Aid Kit) på plattan som även gästas av Sufjan Stevens och Jim James (My Morning Jacket) på sång. Skivan släpps via ärofyllda indielabeln Bella Union (Father John Misty, Beach House, Jonathan Wilson) i Europa.

SUPPORT: LED TO SEA
Med som supportakt är Led to Sea, eller Alex Guy som hon egentligen heter. Alex är en fantastisk violinist, som hyllats för sin förmåga att betrakta och skapa popmusik utifrån en klassiskt skolad kompositörs synvinkel. Mötet mellan just klassisk violin och pop blir i Alex händer till något verkligt extraordinärt.

TIDER
TIDER
Insläpp klockan 19
Led to Sea cirka klockan 20
Laura Veirs cirka klockan 21

Denna konsert är stående.

OBS! Det finns flera oseriösa biljettsidor som köper upp biljetter och säljer i andra hand till ett oskäligt högt pris. Köp därför alltid din biljett via vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare. På så sätt är ni säkra på att betala korrekt pris samt att biljetten är giltig.

Stockholm

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar