MCC (Magna Carta Cartel)

True Moon

Eventet har redan varit
MCC [Magna Carta Cartel] är bandet som bildades, avslutades och återuppstod – allt på drygt ett decennium. Deras drömlika och stundvis magiska hårdrock är lika delar rå som briljant, tung som underbar – och nu äntligen beger de sig ut på turné. På grund av högt biljettryck har konserten flyttat från Nalen Klubb till Stora Salen. Fler biljetter släppta!

MCC bildades 2006 av fem drömmande vänner som alla hoppades på att slå igenom stort. Tillsammans skapade de drömlika och förtrollande låtar; musik som lika gärna hade kunnat passa som soundtrack till en film som ingen sett eller ännu gjort. Efter tre år med en mängd ändlösa nätter lyckades de skapa sitt egna soundtrack i form av debutalbumet Goodmorning Restrained, som släpptes via Sounds of Zilence – enbart digitalt och helt fritt för nedladdning.

Omkring samma tidpunkt bildades bandet Ghost. Några av MCC-medlemmarna hoppade på det tåget, som ganska snart skulle visa sig vara på väg mot succé. Ghost slog igenom stort och det som de fem vännerna hade skapat med MCC försvann. Det var åtminstone vad bandet själva trodde. Från ingenstans började MCC:s debutalbum att streamas igen, och helt plötsligt var bandet på tapeten igen.

2016 väcktes MCC [Magna Carta Cartel] från sin dvala. Året därpå gav de ut en ny EP, The Demon King, samt en nyutgåva av debutplattan. I början av 2018 bjöd de också på en konsert under Where’s the Music i Norrköping, och såväl band som fans var eniga. Alla ville ha mer.

Sagt och gjort: MCC är tillbaka och den 28 september kommer de till Nalen.

SUPPORT: TRUE MOON

Denna konsert är stående.

OBS! Det finns flera oseriösa biljettsidor som köper upp biljetter och säljer i andra hand till ett oskäligt högt pris. Köp därför alltid din biljett via vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare. På så sätt är ni säkra på att betala korrekt pris samt att biljetten är giltig.

Stockholm

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar