Peter Murphy 40 years of Bauhaus

Ruby Celebration feat David J

Eventet har redan varit
Få band har varit så trendskapande och en så evig inspirationskälla som brittiska Bauhaus. Även om bandet hade en förhållandevis kort levnadstid, så har deras inflytande varit enormt. Tillsammans med band som Joy Division, Tones on Tail, Siouxie and The Banshees samt The Cure har de varit med och ritat scenen för goth-rocken.

Bauhaus startade sin karriär 1978 i Northhampton, England, och debuterade med singeln (och deras största hit) ”Bela Lugosi’s Dead” få månader efter att de startade. De blev då upptäckta av det legendariska indiebolaget Small Wonder Records, där bland annat The Cure låg.

Därefter gick det snabbt. Bandet sajnades till 4AD, utgav flera singlar samt debutskivan ”In The Flat Fields”– även idag ett monumentalt verk i musikhistorien. 2008 kom deras senaste album ”Go Away White” som även markerade slutet för gruppen Bauhaus i sin fulla originaluppsättning.

När det nu är 40 år sedan Bauhaus först startade beger sig sångaren Peter Murphy – som haft en lång och lyckad solokarriär sedan uppbrotten med Bauhaus – ut på en turné där han tillsammans med originalbassisten David J kommer att framföra debutalbumet i sin helhet, tillsammans med fler av Bauhaus största låtar.

Support: Desert Mountain Tribe

TIDER
20.00 Dörrarna öppnas (huvudentrén på Regeringsgatan)
ca 20.30 Desert Mountain Tribe
ca 21.30 Peter Murphy 40 years of Bauhaus featuring David J

Denna konsert är stående.

OBS! Det finns flera oseriösa biljettsidor som köper upp biljetter och säljer i andra hand till ett oskäligt högt pris. Köp därför alltid din biljett via vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare. På så sätt är ni säkra på att betala korrekt pris samt att biljetten är giltig.

Stockholm

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar