Peter Nordberg

Peter Nordberg har etablerat sig som ett stort namn på livescenen i utlandet. Nu är det dags för Nordberg att ta sig an sin hemstad Stockholm. Onsdag den 2 maj bjuder han därför in till en avskalad akustisk afton här på Nalen.

Peter Nordberg var bara 19 år när han signerade sitt första skivkontrakt, den gången i Italien. Det är dock framför allt i vårt grannland Norge som han har nått störst framgång med topplisteplaceringar, grammisnominering, guld och platinasäljande album samt otaliga radio och TV-framträdanden. Men kanske är det ändå på livescenen han har fått sitt starkaste fäste. Genom ett envetet turnerande sedan mitten av 90-talet har Nordberg etablerat sig som ett namn större än många av Norges inhemska akter, och det senaste årets solokonserter har mötts av strålande recensioner:

Og det er noen direkte hypnotiske kvaliteter over Peter Nordberg og hans musikk. Fra første strofe på «Om man inte är här» holder han deg i fast grep. En sterk stemme og en særegen stemning i gitarspillet, der elektronikken bidrar til å skape et eget «sound», bærer gjennom hele rommet og langt inn i hver enkelt tilhører.
Tidens Krav, 10 april 2017

Nu är Peter Nordberg aktuell med det nya albumet Vi är bara ord som släpps den 27 april, och så sent som i februari släpptes duetten Du er her med Anita Skorgan. Med fem solo-album och tre album i samarbete med den norska artisten Vidar Johnsen har Nordberg en imponerande låtkatalog att välja från under sina konserter.

Denna konsert erbjuder både stående och onumrerade sittplatser.

Stockholm
Köp biljett

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar