ROLLING BLACKOUTS COASTAL FEVER

+ Our Girl

Eventet har redan varit
Australiens senaste indiestjärnskott, gruppen Rolling Blackouts Coastal Fever, kommer till Sverige! Den 15 juni släpps deras efterlängtade debutalbum och i höst åker de ut på världsturné.

Australiensiska indierockarna Rolling Blackouts Coastal Fever är ett band som kommit lite från ingenstans men som från första stund redan haft ett eget, och helt färdigt, sound. Bandets fem medlemmar har spelat tillsammans sedan 2013, och består nu som då av bröderna Tom och Joe Russo, kusinerna Joe White och Fran Keaney samt vännen Marcel Tussie – lite som ett australiensiskt Kings of Leon, men med mjukare gitarrer och lite mer solsken.

På samma sätt är det också ovanligt att ett bands debutalbum är så övertygande och självsäkert som Rolling Blackouts Coastal Fevers kommande Hope Downs. Förväntningarna på bandets fullängdsdebut efter succén med förra årets EP-släpp, the French Press, har varit skyhöga. Och nu är det äntligen dags: Hope Downs, som släpps den 15 juni, levererar tio låtar entusiasmerande gitarrpop. Tänk modern indiepop från 80-talet – lite som att The Strokes möter The Velvet Underground.

Skivan skrevs mestadels i bandets replokal utanför Melbourne, inspelad i soliga New South Wales och släpps via Sub Pop Records. I samband med skivsläppet beger sig bandet ut på en världsturné som stannar på Nalen den 8 november.

Support: Our Girl
Drömpoppiga shoegaze-trion Out Girl från England, som nyss släppt sin debutskiva ”Stranger Today”, inleder kvällen i Nalen Klubb.

Tider
19.00 Dörrarna öppnas
ca 20.00 Our Girl
ca 21.00 Rolling Blackouts C.F.
Tiderna kan komma att ändras så sent om samma dag

Denna konsert är stående.

OBS! Det finns flera oseriösa biljettsidor som köper upp biljetter och säljer i andra hand till ett oskäligt högt pris. Köp därför alltid din biljett via vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare. På så sätt är ni säkra på att betala korrekt pris samt att biljetten är giltig.

Stockholm

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar
https://open.spotify.com/artist/65mMkD9WW39U9Yadv0dWUF?si=yLGGrVo0TU-xIsgPnBr01w