Sami Dan & Betty G – Selam Festival

Eventet har redan varit
I samarbete med Selam presenteras Sami Dan och Betty G – två av Etiopiens största urbana stjärnor. Konserterna är en del av Selam Festival Stockholm 2018 som pågår mellan 9-11 mars på utvalda platser.

Nu är förköpet stängt. Det finns biljetter i dörren.
Biljett i dörren kostar 320 sek

The presale is closed. Tickets are available at the door for 320 sek

Betty G

Betty G var en av deltagarna i musikprogrammet Coke Studio Africa som sändes över hela kontinenten, och med debutalbumet Manew Fitsum visade hon att hon var en av Etiopiens klarast lysande stjärnor. Betty G gör omedelbar pop och blandar amhariska med franska och engelska i sina texter. Hon har samarbetat med väletablerade musiker som Teddy Afro, Zeritu Kebede, Jhonny Raga och Natael Ayalew. Betty G är även engagerad i humanitära frågor och har stöttat flera initiativ som stärker kvinnors rättigheter, deltagit i välgörenhetskonserter för tillgången till rent vatten och är ambassadör för UNHCR.

Sami Dan

Etiopiske reggaeartisten Sami Dans musikkarriär startade tidigt och trots tuffa studier svalnade aldrig hans passion för musiken. Parallellt med sitt arbete som ingenjör har han varit del av en handfull olika band under årens lopp, bland annat Zewd Acoustic som gett ut album och spelat på flera stora scener i Addis Abeba. Som soloartist har han vunnit flera prestigefulla priser och även spelat på stora internationella festivaler. På solodebuten Kerase Gar Nege-Ger gifter sig melodier med sväng och klassiska reggaearrangemang; här visar Sami Dan även sin skicklighet som låtskrivare. Texterna rör sig kring teman som fred, samförstånd, andlighet, kärlek, glädje och medmänsklighet.

För mer information om Selam Festival Stockholm, besök selam.se

Stockholm

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar